Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Πρωτομαγιά, Μουσείο: Στιγμιότυπα από την πορεία (Βίντεο)

Μεγάλη ταξική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά στο Μουσείο, έπειτα από κάλεσμα της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων. Στην συγκέντρωση καλούσαν σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις.


Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από την ΛΑΝΤΖΑ και άλλες συλλογικότητες έξω από το ΜΙΚΕΛ επί της Λ. Αθηνών, όπου εργαζόταν ο 22χρονος ντελιβεράς Μέμο που σκοτώθηκε κατά την ώρα της δουλειάς του στις 2 Μάρτη.

Στην ταξική συγκέντρωση πήραν το λόγο και απεύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι σωματείων καθώς και πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Σκαραμαγκά.

Πήραν μέρος με τα πανό τους η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, σωματεία  του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ΠΕΣΕΚ, εργατικές λέσχες, εργατικά σχήματα, ο συντονισμός για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η ΒΙΟΜΕ και άλλες συλλογικότητες.

Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΕΕΚ, η ΑΠ Ροσινάντε, η επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, η συνέλευση αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους απεργούς πείνας, το δίκτυο Σπάρτακος κ.ά.

Από το Μουσείο η πορεία ακολούθησε τη διαδρομή: Σύνταγμα, Γραφεία ΕΕ, Χίλτον (όπου βρίσκεται η Τρόικα), Αμερικανική Πρεσβεία.

Στην Θεσσαλονίκη πολύ μαζική ήταν η ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Καμάρας. Ακολούθησε μεγάλη διαδήλωση προς το μνημείο του καπνεργάτη και των νεκρών του ’36. Έγιναν απεργιακοί αποκλεισμοί σε mikel και everest από την ΛΑΝΤΖΑ και το σωματείο σερβιτόρων μαγείρων. Η συγκέντρωση του ΕΚΘ είχε μικρή μαζικότητα και δεν κατάφερε να κάνει ούτε πορεία.

Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι που καλούσαν σωματεία, συνδικαλιστές και συλλογικότητες, συμμετείχαν εκατοντάδες διαδηλωτές, καθώς και πρόσφυγες από τα στρατόπεδο του Σχιστού.

Με επιτυχία πραγματοποιηθήκαν ανεξάρτητες ταξικές συγκεντρώσεις  σε Πάτρα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πρέβεζα, Λαμία, Βόλο, Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από την πορεία:


Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: