Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ούτε στη Μάνη, ούτε πουθενά! Λεύτερα βουνά χωρίς αιολικά


Ορίστηκε για τις τις 21 Ιουνίου 2017 η αναβληθείσα συζήτηση στο ΣτΕ για τα πρώτα βιομηχανικά αιολικά πάρκα στη Μάνη. Θυμίζουμε ότι στις 24 Μαΐου 2017 θα συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης των Περιβαλλοντικών Όρων για τα βιομηχανικά αιολικά πάρκα στις Κυκλάδες. 

Οι πρώτες εργασίες εγκατάστασης αιολικών στη Μάνη ξεκίνησαν και μας οδήγησαν σε καταγγελία στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και μήνυση στην Εισαγγελία Γυθείου ελπίζοντας να τις ανακόψουμε. 


Όπως είχαμε σχολιάσει πριν λίγες μέρες, φαίνεται ότι οι εταιρείες βιάζονται ιδιαίτερα να ξεκινήσουν τα έργα ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες για φουλ επιδοτήσεις. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα τους δόθηκε νέα παράταση από το Υπουργείο ώστε να προλάβουν τις συμφέρουσες για αυτούς ταρίφες.

 Λογικά αναμένουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα των αιολικών (Μάνη, Κυκλάδες, Νότιο Πήλιο, Νότια Εύβοια, Κρήτη). Κινητικότητα τόσο σε θεσμικό επίπεδο (γνωμοδοτήσεις Υπουργείων και υπηρεσιών που εκκρεμούν καθώς και ΣτΕ που αναβάλλονταν για χρόνια), όσο και στα κατά τόπους επιχειρησιακά πλάνα (συνοδα έργα, δρόμοι, θεμελιώσεις κ.ο.κ.) ώστε να προλάβουν οι εταιρείες τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 4414/2016 με τις νέες παρατάσεις που τους δόθηκαν. Φαίνεται να ολοκληρώνεται ο θεσμικός κύκλος των εκκρεμοτήτων που τους καθυστερούσαν και να επιταχύνονται οι κινήσεις τους. 
 
Ο χρόνος για όλους μετρά αντίστροφα! Επαγρυπνούμε και αντιστεκόμαστε σε όλα τα μέτωπα για να κάνουμε κάθε τους βήμα δυσκολότερο!

από: Jorge Kapras

Δεν υπάρχουν σχόλια: