Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

74 πτώματα προσφύγων ξεβράστηκαν στη Λιβύη!- Άλλο ένα έγκλημα με την υπογραφή ΕΕ και κυβέρνησης.



Να θυμίσουμε ότι στον τόπο του εγκλήματος διεξάγεται η ευρωπαική επιχείριση ΣΟΦΙΑ.
«Στην επιχείρηση της ΕΕ “Sophia” συμμετέχουμε με ένα υποβρύχιο. Έτσι και η χώρα και το Πολεμικό Ναυτικό εκπροσωπείται στον ευρωπαικό πόλεμο εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών!
Οι σοροί 74 προσφύγων και μεταναστών ξεβράστηκαν στις ακτές της Ζαουίγια, στη δυτική Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα η Λιβική Ερυθρά Ημισέληνος.
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης αρωγής Μοχάμεντ αλ Μιζράτι δήλωσε ότι οι σοροί ξεβράστηκαν σήμερα το πρωί, ενώ πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρες οι συνθήκες του πνιγμού τους.
Η Λιβική Ερυθρά Ημισέληνος ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες από δεκάδες πτώματα μέσα σε λευκές και μαύρες σακούλες, στην ακτή το ένα δίπλα στο άλλο.
Ο Μιζράτι επεσήμανε ότι οι τοπικές αρχές θα μεταφέρουν τα πτώματα στο νεκροταφείο της Τρίπολης.
Στις αρχές Φεβρουαρίου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων και μεταναστών στο ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Λιβύης.
Βάσει του σχεδίου, η ΕΕ θα προσφέρει πόρους στην κυβέρνηση της Λιβύης για να ενισχύσει τις προσπάθειές της ώστε να εμποδίζει τις βάρκες των προσφύγων να διασχίσουν τη Μεσόγειο, αλλά και για να «σπάσει το επιχειρηματικό μοντέλο» των διακινητών.
Περίπου 230 άνθρωποι, εκτός αυτών που εντοπίστηκαν σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ΕΕ διασχίζοντας τη Μεσόγειο από τις αρχές του 2017, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.militaire 
Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

“Η επιχείρηση SOPHIA της ΕΕ θέτει σε κίνδυνο τους πρόσφυγες από τη Λιβύη”
Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περιορίσει το κύμα μεταναστών και προσφύγων από την Λιβύη υπάρχει κίνδυνος να καταδικάσουν τους αιτούντες άσυλο να υποστούν βίαιη κακοποίηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας της λιβυκής κυβέρνησης, μαχητές και εγκληματικές οργανώσεις στην Λιβύη, κατήγγειλε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).
Η ΜΚΟ έχει καταγράψει κρούσματα κακοποιήσεων, ανάμεσα τους βασανιστήρια, βιασμούς και δολοφονίες σε κέντρα κράτησης, στα οποία επικρατούν άθλιες συνθήκες, όπου μεταφέρονται και κρατούνται άνθρωποι που η πορεία τους αναχαιτίζεται στην θάλασσα από την ακτοφυλακή της Λιβύης.
«Η ΕΕ δεν στέλνει πίσω τους ανθρώπους στην Λιβύη, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι παράνομο, οπότε επιθυμεί να αναθέσει την βρώμικη δουλειά στις λιβυκές δυνάμεις», τόνισε στην έκθεση αυτή η Τζούντιθ Σάντερλαντ, περιφερειακή διευθύντρια για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία του Παρατηρητηρίου.
«Η ΕΕ –σύντομα ίσως και με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ– βασικά αναθέτουν στις λιβυκές δυνάμεις να σφραγίσουν τα σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε.
Τον προηγούμενο μήνα, η ΕΕ αποφάσισε να συμπεριλάβει τις δυνάμεις της λιβυκής ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας στην ναυτική επιχείρηση Σοφία που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 για την αντιμετώπιση των διακινητών μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης.
Η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην ναυτική επιχείρηση της ΕΕ στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στην Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιουλίου.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του Συμφώνου του Βορείου Ατλαντικού, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γνωστοποίησε πως οι ηγέτες των χωρών μελών του NATO θα δώσουν το πράσινο φως στη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αλλά και εναντίον της διακίνησης ανθρώπων από τις ακτές της Λιβύης.militaire

“Επιχείρηση ΣΟΦΙΑ”
Το WikiLeaks έχει κυκλοφορήσει μια απόρρητη έκθεση με λεπτομέρειες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον προσφυγικών ρευμάτων στην Ευρώπη.
Η έκθεση που διέρρευσε, με τίτλο “Επιχείρηση ΣΟΦΙΑ” και ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2016, είναι γραμμένη από τον διοικητή της επιχείρησης, τον υποναύαρχο Enrico Credendino του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, για τη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ.
Το έγγραφο δίνει στατιστικά στοιχεία της ροής των προσφύγων και λεπτομέρειες που εκτελούνται και τις προγραμματισμένες φάσεις λειτουργίας των κοινών δυνάμεων της ΕΕ που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο.
Η έκθεση δίνει επίσης πίεση στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας σχηματισμού μιας «αξιόπιστης» κυβέρνησης στη Λιβύη, η οποία αναμένεται να καλέσει τις δυνάμεις της ΕΕ να λειτουργούν εντός των χωρικών υδάτων της, και αργότερα να δώσει την άδεια για την επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ στην ξηρά .
Έρχεται λιγότερο από πέντε μήνες μετά που αναφέρθηκε ότι η Επιχείρηση Σοφία θα αποτελείται από 22 κράτη μέλη και 1.300 άτομα προσωπικό το οποίο θα επιβιβαστεί και θα κατάσχει ύποπτα πλοία στη Μεσόγειο.
Στόχος της εν λόγω δράσης είναι κατά κύριο λόγο να διακόψει τις διαδρομές λαθρεμπορίου από διακινητές ανθρώπων, αντί να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Ασφάλειας, το οποίο έγραψε σε ένα έγγραφο ότι η επιχείρηση ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου, 2015.
Το Ινστιτούτο σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχει μια “πραγματική αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η επιχείρηση θα είναι ποτέ σε θέση – είτε για νομικούς ή πολιτικούς λόγους – να φτάσει στον πυρήνα του σκοπού της, δηλαδή εξουδετέρωση των δικτύων διακίνησης μέσω αποτροπής ή ανοικτό καταναγκασμό, τόσο στα ανοικτά των Λιβυκών ακτών και στην ξηρά. “
Προχωρά για να σημειώσει ότι, ανεξάρτητα από την υποστήριξη της επιχείρησης για τα κράτη μέλη της ΕΕ, μόνο «πολύ λίγα» είναι πιθανό να «έχουν τις δεξιότητες και την εμπειρία για τέτοιες αποστολές, πόσο μάλλον τη θέληση».
Τόνισε επίσης ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να είναι μια «λύση» στην κρίση των προσφύγων, και ότι «κανείς στις Βρυξέλλες δεν υποστηρίζει ότι θα μπορούσε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: