Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή ERKAN! Ο BİLGEHAN KARPAT είναι Αθάνατος!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΟΡΩΝ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

Στην Τουρκία η κρατική τρομοκρατία εναντίον των δημοκρατών αγωνιστών και όλων των αντιπάλων του AKP συνεχίζεται. Έχουν  προφυλακίσει χιλιάδες ανθρώπους και εκατοντάδες έχουν δολοφονήσει, έχουν κλείσει  εφημερίδες και κανάλια, έχουν απολύσει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, ακόμα και χωρίς αποζημίωση. Καθημερινά  αυτοί που αντιστέκονται για να επιστρέψουν στις δουλειές τους, για τα βασικά δικαιώματά τους, συλλαμβάνονται.


Από τον Ιούλιο μέχρι τώρα πάνω από 90.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και  πάνω από 36.000 έχουν προφυλακισθεί. Επί πλέον 146 δημοσιογράφοι και διανοούμενοι, 10 βουλευτές και 50 συμπρόεδροι δήμων προφυλακίσθηκαν. Στις φυλακές της Τουρκίας ο αριθμός των κρατουμένων έχει ξεπεράσει τις 220.000. Λόγω των επιθέσεων στις πορείες και στις συγκεντρώσεις 1.500 άτομα τραυματίστηκαν. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες διώξεις εις βάρος δημοσιογράφων, διανοούμενων, καθηγητών, καλλιτεχνών. Εξ αιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας 500.000 άνθρωποι μετακόμισαν.
Απαγορεύουν τα πάντα.
Έχουν κλείσει 116.126 σάιτ.

Από τότε που ξεκίνησαν  τα μέτρα  έκτακτης ανάγκης έκλεισαν 5 πρακτορεία ειδήσεων, 120 κανάλια, 34 σταθμούς ραδιοφωνίας, 19 περιοδικά και 29 εκδοτικούς οίκους.

Πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε διαθεσιμότητα και 80.000 έχουν απολυθεί.
Κατά των φασιστικών αυτών επιθέσεων οι αγωνιστές συνεχίζουν τον αγώνα τους. Η  ταξική πάλη Μαρξιστικής – Λενινιστικής ιδεολογίας, στις πόλεις και στα βουνά συνεχίζεται με οποιοδήποτε τίμημα.

Στις 7 Νοεμβρίου του 2016 το φασιστικό κράτος της Τουρκίας με πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισε τα βουνά της Dersim. Δολοφονήθηκαν 11 αντάρτες του DHKC (Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου). Ήταν γυναίκες και άνδρες, φοιτητές και εργαζόμενοι, απ’ όλα τα λαϊκά στρώματα. Ήταν Μαρξιστές – Λενινιστές. Πέρασαν πάνω τρεις μήνες από τότε που δολοφονήθηκαν, αλλά ακόμη δεν δόθηκαν οι σοροί τους στους γονείς. Οι γονείς για να πάρουν τα σώματα των παιδιών τους έκαναν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, και γι’ αυτό ξεκίνησαν αντίσταση στους δρόμους με αίτημα «Ζητάμε να μας δοθούν οι σοροί».

Η Τουρκία είναι μια χώρα, όπου αφήνει τη σορό  μιας απ’ αυτή δολοφονημένης ηλικιωμένης μάνας στο δρόμο μη επιτρέποντας στα παιδιά της να πλησιάσουν. Στο Κουρδιστάν οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν στα μπουντρούμια μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Το ΑΚΡ δεν είναι μόνο δολοφόνος των λαών της Τουρκίας, αλλά και των λαών της Μέσης Ανατολής.

Απέναντι σ’ αυτή τη βαρβαρότητα οι αγωνιστές συνεχίζουν τον σκληρό τους αγώνα.
Στις 20 Γενάρη πραγματοποιήθηκαν από το DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Μέτωπο) δύο επιθέσεις κατά της Γενικής Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης και του κεντρικού κτηρίου του ΑΚΡ. Μετά από δύο μέρες ο Erkan (Şerif Turunç) συνελήφθη τραυματισμένος και ο Bilgehan Karpat έπεσε μαχόμενος. Αυτοί οι δύο αγωνιστές   αγωνίστηκαν για να σπάσουν το φόβο που δημιουργεί το φασιστικό κράτος.

Αυτοί  αγωνίστηκαν επειδή παραμένουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του 15χρονου Berkin Elvan, της 20χρονης Dilek Doğan, που τη δολοφόνησαν μπροστά στα μάτια των γονιών της, του 19χρονου Yılmaz Öztürk που τον δολοφόνησαν στο δρόμο επιστροφής στο σπίτι του και των νεκρών της εξέγερσης Γκεζί και  για την μη παράδοση των σορών των πεσόντων 11 ανταρτών στους γονείς τους.

Όπου υπάρχει καταπίεση η αντίσταση και ο αγώνας κατά του φασισμού και ιμπεριαλισμού είναι αναπόφευκτο δικαίωμα και καθήκον. Όπως στην ιστορία, έτσι και στις μέρες μας, ο φασισμός θα ηττηθεί μετά από σκληρούς λαϊκούς αγώνες, που απαιτούν αιματηρές θυσίες και το τίμημα είναι μεν βαρύ, αλλά μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα νικηθεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ / ΟΛΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ  ΕRKAN
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΟΡΩΝ ΤΩΝ 11 ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ!.
Ο BİLGEHAN KARPAT ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

από: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: