Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Μπορεί να θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος και να γιουχάρεις παιδιά την ώρα που μπαίνουν στο σχολείο;


ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
Πηγή: imerodromos.gr
Μπορεί να θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος και να γιουχάρεις παιδιά την ώρα που μπαίνουν στο σχολείο; Μιλάμε για παιδιά τα οποία έχουν ζήσει το εφιαλτικό ταξίδι της προσφυγιάς. Παιδιά, γελοίο ανθρωπάριο που «αλυσοδεμένος» έδωσες απάνθρωπη παράσταση.
Γιουχάρεις παιδιά και φωνάζεις  «ζήτω η Ελλάδα» (βίντεο). Ποια Ελλάδα, ρε, ποια «πατρίδα» σου; Τι σχέση έχεις εσύ με το λαό αυτής χώρας; Εσένα η μόνη σου «πατρίδα» είναι εκείνη των χρυσαυγιτών ναζί που, εάν δεν είσαι ακόμα ενταγμένος στην εγκληματική οργάνωση τους, σε στηρίζουν.  Η μόνη «πατρίδα» σου είναι η «πατρίδα» τους, η σβάστικα (βίντεο).
Άσε κάτω την ελληνική σημαία και σήκωσε τη σβάστικα, θα σου ταιριάζει απόλυτα. Μόνο οι ναζί θα γιούχαραν παιδιά που μπαίνουν στο σχολείο για να μάθουν γράμματα. Προσφυγόπουλα (δεν σου αρέσει η λέξη, ε;) τα οποία έχουν την ελπίδα να βιώσουν ό,τι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για τη ζωή κάθε παιδιού.
Είτε είσαι στο Ωραιόκαστρο, είτε σε άλλη γωνιά της Ελλάδας, που ο λαός της έχει δείξει και δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, να πας στην «πατρίδα» σου, τη σβάστικα. Πήγαινε με τον ναζιστή βουλευτή Λαγό. Ξέρεις, τον Λαγό, αυτόν που μπήκε σε σχολείο στο Πέραμα, για να αποτρέψει την ένταξη μικρών προσφύγων, και τραμπούκιζε. Αν δεν είσαι ακόμα «γραμμένος» στους ναζί, αλλά κρατάς την «πατριωτική» σου κίνηση ως προέκταση της Χρυσής Αυγής, μην …διστάζεις. Πήγαινε εκεί, μαζί με τα σκουπίδια της κοινωνίας, τους ναζί.  Πήγαινε και περίμενε να επιστρέψει ο ναζισμός εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια της Ιστορίας.
***
Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν επικροτούν απλά. Θεωρούν πως είσαι συνοδοιπόρος τους, θεωρούν πως εμπνέεσαι από τις ιδέες τους, ιδέες απάνθρωπες. Σου φοράνε τη σβάστικα. Ένα ερώτημα: Είσαι ένας από αυτούς, δηλαδή τους ναζιστές , που θέλουν να αποφασίζουν ποιο παιδί «αξίζει» να ζήσει, ποιο παιδί «αξίζει» να υπάρχει σε ένα σχολείο;  Γιατί γι’ αυτό μιλάμε.
Εάν δεν έχεις ιδεολογική ταύτιση μαζί  τους, δηλαδή εάν δεν είσαι ναζιστής, και σήκωσες το χέρι σου για να αποφασιστεί ποια παιδιά έχουν δικαίωμα ύπαρξης στο σχολείο, τότε ξανασκέψου το.
Κι απάντησε και σε κάτι ακόμα: Θες να σου ορίζει κάποιος εάν το παιδί σου «αξίζει» να ζει; Να στο πω κι αλλιώς: Θα ήθελες να αποφασίσει κάποιος εάν εσύ, όταν ήσουν παιδί, «άξιζε» να ζήσεις, εάν «άξιζε» να πας στο σχολείο; 
Εάν όχι, τότε ξανασκέψου το και πέτα τον αποκλεισμό στα μούτρα των ναζιστών. Αυτοί τον «εμπνεύστηκαν».
Τα επαναλαμβάνουμε χωρίς να αλλάξουμε ούτε λέξη και δεν απευθυνόμαστε στους ναζί, αλλά σε εκείνους που θέλουν να λέγονται άνθρωποι. Οι ναζί – όσο είναι ναζί- δεν θα γίνουν άνθρωποι ποτέ.  Μια προσθήκη μόνο: Δεν υπάρχουν, πια, δικαιολογίες. Οι ναζί στην Ελλάδα υπάρχουν και είναι οι χρυσαυγίτες. Δεν υπάρχει, πια, «δεν ήξερα»
από:e-KOZANH

Δεν υπάρχουν σχόλια: