Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

«Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» φώναζαν χρυσαυγίτες στη Μάγδα Φύσσα!

Ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν την Τρίτη (14.02.2017) στο Εφετείο. «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» φώναζαν απευθυνόμενοι στη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που τα ξημερώματα της 17ης προς τη 18η Σεπτεμβρίου του 2013 δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά!


Σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008.
Η ένταση υπήρχε από νωρίς, καθώς είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων αλλά και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ενώ οι χρυσαυγίτες, περίπου 60 άτομα, μπήκαν συντεταγμένα στη δικαστική αίθουσα, στους αντιφασίστες γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος και έμπαιναν στο δικαστήριο ανά πέντε.
Ταυτόχρονα, σάλο έχει προκαλέσει φωτογραφίες που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει άνδρα των ΜΑΤ με ειδική κάμερα πάνω στη στολή του. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών ζήτησε εξηγήσεις για τη φωτογραφία.
Και η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως αυτό που φαίνεται στη στολή του αστυνομικού δεν ήταν κάμερα αλλά φορτιστής κινητού και bluetooth (power bank). Ο ΓΑΔΑρχης ζήτησε επιταμένα να του παρουσιαστεί η συσκευή και σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό. Σύμφωνα δε με τον ανώτατο αξιωματικό, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth, έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας.
Τ επεισόδια ξέσπασαν όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «που@@@@ς γιοι αναρχικοί» και να πετούν αντικείμενα.
 Σπασμένες καρέκλες, αναποδογυρισμένα γραφεία, τα πάντα άσπρα από τους πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και κηλίδες αίματος το πάτωμα, μπουκάλια, ξύλα και πολλά άλλα που δεν έχουν καμία σχέση με ένα δικαστήριο. Οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα προσανατολίζονται στο να καταθέσουν μήνυση για τη χυδαία επίθεση προς τη Μάγδα Φύσσα.
 Σύμφωνα δε με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, άνδρες των ΥΜΕΤ που μπήκαν στην αίθουσα για να… ηρεμήσουν τα πνεύματα, χτύπησαν αντιφασίστες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κίνησης: «Διμοιρία των ΥΜΕΤ κρατώντας ασπίδες μπήκε στην αίθουσα του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη των νεοναζί της Χρυσή Αυγής και χτύπησε απροκάλυπτα τους αντιφασίστες. Η Αστυνομία προηγουμένως είχε προχωρήσει στον αποκλεισμό της ομαδικής εισόδου των αντιφασιστών για αρκετή ώρα και επέτρεψε αργοπορημένα τη σταδιακή είσοδο ελάχιστων και ανά πεντάδες. Η Αστυνομία φρόντισε να συνοδεύσει την ομαδική είσοδο των χρυσαυγιτών».

Μετά από αυτές τις εικόνες ντροπής, η διαδικασία διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου.
πηγή:  Η&R, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και newsit.gr
 «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» φώναζαν χρυσαυγίτες στη Μάγδα Φύσσα! - Hit&Run

Δεν υπάρχουν σχόλια: