Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Κοινή ανακοίνωση για το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο εργοτάξιο της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες
Συνάδελφοι οικοδόμοι
Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια παρεμπόδισης της ίδρυσης και λειτουργίας του σωματείου των εργαζομένων στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.
Η ίδρυση και η λειτουργία του σωματείου ήταν και είναι επιβεβλημένη για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στο έργο να παλέψουν και να διεκδικήσουν δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κλπ.

Ήταν μία σημαντική απόφαση για τους ίδιους τους εργαζόμενους, γιατί έτσι μπορούν πιο αποφασιστικά να αντιπαρατάξουν τη δύναμη της οργάνωσής τους κόντρα στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.
Από την αρχή της προσπάθειας για την ίδρυση του σωματείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, εκδήλωσαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και επισήμαναν ότι η σημαντική απόφαση για την ίδρυση του εν λόγω σωματείου θα συναντούσε την μεγάλη αντίδραση της εργοδοσίας και των μηχανισμών της.
Δεν πέρασαν λίγες μέρες από τότε και η μεγαλοεργοδοσία «έπιασε δουλειά», ασκώντας πίεση με διάφορους τρόπους στα ιδρυτικά μέλη του σωματείου, ώστε να κάνουν πίσω. Με διάφορες δικαιολογίες, αρκετά από τα ιδρυτικά μέλη τα έθεσε εκτός δουλειάς, πιέζοντας οικονομικά αυτούς και τις οικογένειές τους, καθώς σταμάτησε να μπαίνει στο σπίτι το μεροκάματο. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Πίεσε ορισμένα, λίγα από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου, ώστε να ζητήσουν πίσω την υπογραφή τους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδρυτικών μελών του σωματείου κρατάει ανυποχώρητη στάση και με το παράδειγμά της δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι για να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.
Η ίδρυση ενός σωματείου που παλεύει για το δίκιο των εργαζομένων είναι αναφαίρετο δικαίωμα κι εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι αυτό το δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε απέναντι σε οποιονδήποτε βάζει εμπόδια, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.
Καλούμε:
την επιθεώρηση εργασίας να πάρει θέση για αυτά που διαδραματίζονται μέσα στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V
– να πάρουν θέση τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς του εργατικού κινήματος
Καλούμε τους εργαζόμενους στην κατασκευή της 5ης Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας πως θα δυναμώσουμε το σωματείο μας!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ V
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓΓΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΗΓΗ: Kozan.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: