Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πιέσεις και απειλές από την εργοδοσία στο νεοσύστατο σωματείο στην «Πτολεμαΐδα 5»



-Καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας
 – Να σταθούν δίπλα στο σωματείο καλεί τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης

Πριν από λίγες εβδομάδες στο έργο του υπό κατασκευή νέου υποσταθμού της ΔΕΗ, στην Πτολεμαϊδα, οι εργαζόμενοι με τη βοήθεια του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης προχώρησαν στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V», που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου έργου.

Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει την εργοδοσία, που με τους μηχανισμούς της, ασκεί πιέσεις και απειλές με διάφορους τρόπους στα ιδρυτικά μέλη του σωματείου με σκοπό να κάνουν «πίσω» ώστε να χτυπηθεί η οργάνωση των εργαζομένων με επίκεντρο τα συμφέροντά τους στο χώρο δουλειάς τους.
Σε αυτή την προσπάθειά της η εργοδοσία στηρίζεται από την προκλητική και απαράδεκτη στάση συγκεκριμένου υπαλλήλου της Επιθεώρησης Εργασίας Κοζάνης, ο οποίος είπε στα ιδρυτικά μέλη του σωματείου ότι δεν έχουν δικαίωμα να ιδρύσουν ενιαίο σωματείο στο έργο γιατί εμπλέκονται σε αυτό διάφοροι εργοδότες !
Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του συγκεκριμένου υπαλλήλου, που αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο δουλειάς, την απληρωσιά, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, το ωράριο εργασίας, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.
Η ευθύνη για τη στάση αυτή βαραίνει το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και την αντίστοιχη υπηρεσία που προΐστανται, το Σ.ΕΠ.Ε.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στηρίζει την πρωτοβουλία των εργαζομένων να ιδρύσουν σωματείο και είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.
Άμεσα απαιτούμε να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στο επιχειρησιακό σωματείο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης και να παλέψουν για την προστασία της ζωής τους από την πολιτική της μεγαλοεργοδοσίας και των μηχανισμών της.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Τασιούλας              Κώστας Χαντζιάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: