Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Το χρονικό των προαποφασισμένων ‘’κλιμακώσεων’’ και τα ανυπόταχτα σκέρτσα της Ιστορίας των σκαπανέων της γης και της ελευθερίας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας

 Γνωστό και  προαποφασισμένο το ‘’αγωνιστικό ‘’πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων στα κομματικά γραφεία της ήττας και της υποταγής και στα σαλόνια της δεξιάς κυβερνητικής ανυπομονησίας.

Με βαρύγδουπες επαναστατικές φλυαρίες στήνουνε συμβολικά μπλόκα διαμαρτυρίας, μια προσπάθεια για μαζικότητα τέτοια, που να ελέγχεται και να καθοδηγείται. Μαζεύουνε για υποστήριξη όλα τα κομματικά μετωπικά σχήματα (φτάνουν οι δηλώσεις… δεν χρειάζεται η πολλή συμμετοχή, μην τους ξεφύγει τίποτα) και αρχίζουνε...


Από κοντά και οι υποψήφιοι κυβερνώντες με τους μεγαλοαγρότες και τους τσιφλικάδες τους στήνουν αγώνα ανακατάληψης της κυβέρνησης· την εξουσία δεν την έχασαν ποτέ.
Σούρτα-φέρτα στα μπλόκα και στους δρόμους, ανακοινώσεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ - χρειάζεται να βοηθά λίγο και το τοπίο και ο καιρός - φωτιές, λουκάνικα, κρύο… μυρωδιές και συνθήματα ανυποχώρητου αγώνα. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Να, αυτοί είναι οι αγωνιστές με πιστοποιητικά σφραγισμένα από τη λίγδα του λουκάνικου.
Προσπάθειες για πανελλαδικό συντονισμό, με τη δεξιά δηλαδή, ψιλοκλείνουνε κανέναν δρομάκο, καμιά εφορία, βγάζουνε τις απαραίτητες φωτογραφίες, οι καπεταναίοι μπροστά με τα αμπέχονα και με βλοσυρό βλέμμα κάνουν δηλώσεις… Και από αυτά τα αλισβερίσια ξέρουνε… Χρόνια στο κουρμπέτι… Πολλοί αγροτοκαπεταναίοι αναδείχτηκαν από τέτοιες συμμαχίες της ντροπής δημαρχαίοι, νομάρχες, βουλευτές κ.λπ.
Μετά έρχεται η ώρα της συνάντησης και του διεκδικητικού (sic) διαλόγου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα…
Κλιμάκωση δια της αποκλιμάκωσης…
Ήλθε η ώρα του μεγάλου ξεσηκωμού… Σε συνεννόηση με την μπατσοκρατία κατεβαίνουν στην Αθήνα τα συμφωνημένα τρακτέρ (…) και στήνεται όλο το ηρωικό προαποφασισμένο γνωστό σκηνικό. Μετά από όλα αυτά, έρχεται η κορυφαία στιγμή της κλιμάκωσης, συνάντηση με τον Αλέξη… Προσπάθεια να μαζέψουμε τα ψίχουλα που άφησαν oι γύπες του ΔΝΤ και της ΕΕ. Κάτι θα δώσει. Έτσι γίνονται αυτά από παλιά… Φέτος μάλλον ο Τσίπρας θα τους κεράσει τα τσίπρα.
Οι τσιφλικάδες υποχωρούν πρώτοι. Το αντιπολιτευτικό καθήκον το έκαναν. Καιρός να μαζέψουν ντόπιους και αλλοδαπούς σκλάβους για τα χωράφια. Ο αγώνας θα συνεχιστεί στον μεγάλο οίκο ανοχής, το κοινοβούλιο.
Οι άλλοι συνεχίζουνε με άλλες μορφές πάλης. Το καθήκον το ξανακάνανε και αυτοί· οι συνθήκες δεν ωρίμασαν, κάτι μαζέψανε για το κόμμα…
Καμιά φορά όμως η ιστορία κάνει τα σκέρτσα της - όχι μόνη της - και παίρνει δρόμους ασχεδίαστους στα αποστειρωμένα κεφάλια των επαναστατών της συμφοράς και των αστών της σαπίλας. Να την βοηθήσουμε κι εμείς να κάνει το σκέρτσο της…
Oι φτωχομεσαίοι αγρότες και οι εργάτες γης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με γενικές, αδιαμεσολάβητες  ,αγωνιστικές ,μαχητικές συνελεύσεις , στα μπλόκα στις πλατείες και στα χωριά.
Μεγάλες αλλαγές επιδιώκονται από το μεγάλο κεφάλαιο,  από τους αγροτοδιατροφικούς κολοσσούς, να αλλάξουν τον χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με επιπτώσεις όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.
Οι φτωχομεσαίοι αγρότες και οι εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα πρέπει να υπερασπιστούν τα δικαιώματα  τους, για να μην περάσει όλη η παραγωγή στα χέρια των παλιών και νέων τσιφλικάδων· να αντισταθούν στην άνοδο των τιμών και την υποβάθμιση της ποιότητας των αγροτοκτηνοτροφικών αγαθών· να πάρουν στα χέρια τους την κάλυψη των πραγματικών διατροφικών αναγκών του λαού.
Αυτό για να γίνει, πρέπει να χάσει γη, πλούτο και δύναμη το κεφάλαιο και οι μεγαλοπαραγωγοί τσιφλικάδες.
Να αλλάξουν χέρια η ιδιοκτησία γης και τα μέσα παραγωγής, να αναθεωρηθούν ο τρόπος και οι ανάγκες παραγωγής.
Μαζί στον αγώνα με τους  εργαζόμενους και τους άνεργους στις πόλεις, που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας και τις συνθήκες εργασίας τύπου γαλέρας.
Με την ανατροπή της ΚΑΠ, της ΕΕ, των μνημονίων και της κυβέρνησης που τα εφαρμόζει.
Με την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ.
Με τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή.
Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για μια νέα κοινωνία στα χέρια των εργαζομένων χωριού και πόλης, των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου.
ANT.AΡ.ΣΥ.Α    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: