Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αγώνας ενάντια στην επίθεση του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η επίθεση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ Βενιάμη στην ΠΕΝΕΝ και τον πρόεδρό της Α. Νταλακογιώργο αποτελεί μια ατράνταχτη απόδειξη της συνεχιζόμενης ασυδοσίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου στην χώρα μας.  Όπως δεκαετίες τώρα το εφοπολσιτικπο κεφάλαιο επιχειρεί να τσακίσει κάθε εργατική αντίσταση, να διασφαλίσει την συνέχιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ασυδοσίας του, το καθεστώς της φορολογικής ασυλίας, μαύρης ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας. 
Η επίκληση του προβλήματος της ανεργίας από την πλευρά των εφοπλιστών  που στα 5300 καράβια τους απασχολούν 5500 έλληνες ναυτικούς αποτελεί το άκρον άωτον της υποκρισίας και της προκλητικότητας.  Καταδικάζουν με την στάση τους στην ανεργία και την πείνα δεκάδες χιλιάδες ναυτικούς και έχουν το θράσος να κατηγορούν το ναυτεργατικό κίνημα και την ΠΕΝΕΝ σαν υπαίτιους, με το επιχείρημα ότι με τους αγώνες τους διατηρούν σε ισχύ της ΣΣΕ και έχουν αποτρέψει την πλήρη εξαθλίωση των ναυτεργατών στην χώρα μας.
Στο στόχαστρο του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου βρίσκεται η  ΣΣΕ που έχει θεσμοθετηθεί από την θρυλική ΟΕΝΟ το 1944.
Επικαλούνται την Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Μεταφορών (ITF) που εφαρμόζεται στα πλοία των σημαιών ευκολίας!! και  προβλέπει βασικό μισθό 608 ευρώ,  452 ευρώ για τους ναυτόπαιδες, για  8ωρη εργασία, 7 ημέρες την εβδομάδα, 30 μέρες τον μήνα, περιλαμβανομένων του συνόλου αποδοχών των έξτρα εργασιών, αδειών,  δώρων, κλπ 
Η λογική των εφοπλιστών είναι απλή. Για να μην παίρνουμε "ξένους" των 400 ευρώ και σηκώνουμε "σημαίες ευκαιρίας", ας φτιάξουμε στην χώρα μας συμβάσεις των 400 ευρώ και ας γίνουν οι συνθήκες στα καράβια σαν αυτών με τις σημαίες ευκαιρίας και τότε εμείς θα προσλαμβάνουμε 'έλληνες ναυτικούς" και θα "σηκώσουμε την "ελληνική σημαία"
Η μόνη "σημαία" και η μόνη "πατρίδα" που πιστεύει το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι το χρήμα και ο μόνος "λαός" που υπηρετεί το  κέρδος!! Κανέναν άλλον! 
Η θεμελιώδης αρχή του αγωνιστικού ταξικού κινήματος όπως εκφράζεται από την ΠΕΝΕΝ  για «ίση αμοιβή και εργασία» ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία, αποτελεί για το διεθνές  και ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο το κόκκινο πανί!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πουυπηρετεί με την πολιτική της το εφοπλιστικό κεφάλαιο όπως και οι άλλες συστημικές πολιτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι – Ένωση Κεντρώων) αλλά και η νεοφασιστική Χρυσή Αυγή, που έδρασε σαν μακρύ χέρι των εφοπλιστών στην επίθεση ενμάντια στους συνδικαλίστ΄ς του ΠΑΜΕ στο Πέραμα αποτελούν πολιτικό στήριγμα της ασυδοσίας τους 
Παρά την λυσσασμένη επίθεση και την πρωτοφανή στοχοποίηση το ναυτεργατικό κίνημα έδειξε και με την τελευταία του απεργία ότι έχει την δύναμη  να περιφρουρήσει την ΣΣΕ και τα δικαιώματα των ναυτεργατών, και συνολικά του λαού καταργώντας την θεσμοθετημένη ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου. 
Σε αυτά απασχολούνται περίπου 5.500 έλληνες Ναυτικοί!!! Δηλαδή αντιστοιχεί ένας έλληνας ναυτικός ανά ελληνόκτητο πλοίο, αυτή είναι η συνεισφορά των εφοπλιστών στην στελέχωση, την επάνδρωση  και την απασχόληση ελλήνων ναυτικών!!
Από αυτό προκύπτει ότι είναι μηδενική σχεδόν η σχέση και ο δεσμός του εφοπλισμού με την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία!!!
 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι φέρεται ως πλοιοκτήτης ή συμπλοιοκτήτης δύο ναυτιλιακών εταιριών, της GOLDEN UNION ENTERPRISES και της GOLDEN UNION SHIPPING. Οι δύο εταιρίες έχουν σύνολο 37 πλοία, από αυτά καταχωρημένα στην ελληνική σημαία μόνο τα 6!!!
Επίσης οι έτεροι θιασώτες της «μαζικής» επιστροφής των ελλήνων στην ναυτιλία και τα πλοία:
 
Αφήσαμε για το τέλος την αναφορά του Προέδρου της ΕΕΕ σχετικά με την προσωπική επίθεσή του στον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: