Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Έξω το αεροπλανοφόρο του θανάτου από τη Σούδα



Η πολιτική της επίθεσης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών (Ε.Ε. – ΔΝΤ) που εφαρμόζει συστηματικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, οδηγεί τις εργαζόμενες λαϊκές μάζες ολοένα σε πιο βαθειά φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση.  Όσο και αν οι λαϊκές αντιστάσεις καθυστερούν ή έχουν ελλείμματα όταν ξεσπούν, δε θ’ αργήσουν ωστόσο να ξεσπάσουν ξανά και ξανά. Αυτό φαίνεται να το ξεχνούν οι ντόπιοι λακέδες του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που θρασύτατα υποδέχονται κάθε τόσο στην πόλη μας τα τερατόπλοια του στόλου των φονιάδων των λαών.



Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί ο καθένας πόσο καταστροφική και για την τοπική οικονομία είναι η ύπαρξη του καρκίνου της βάσης και ακόμη περισσότερο η μετατροπή της πόλης μας σε Τρούμπα του στόλου των φονιάδων των λαών. Αλήθεια, για ποιους τομείς της τοπικής οικονομίας θα είναι «τονωτική ένεση» το αεροπλανοφόρο και τι είδους τουρισμό και πολιτισμό θέλουμε για την πόλη μας;  Σίγουρα όλα αυτά δεν διαφεύγουν στους τοπικούς άρχοντες, απλά υπηρετούν την πολιτική μετατροπής του τόπου μας σε ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και πασχίζουν με κάθε τρόπο όπως και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό να εξωραΐσουν την πολεμική μηχανή των φονιάδων των λαών. Φανερά πλήττουν θανάσιμα όχι μόνο την τοπική οικονομία, μα συνολικά το μέλλον αυτού του τόπου. Προσβάλλουν ταυτόχρονα τις αξίες, τα ιδανικά, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα φιλειρηνικά αισθήματα των Χανιωτών και όλου του ελληνικού λαού.
Υποδέχονται τα αεροπλανοφόρα και  το στόλο της μεγαλύτερης φονικής δύναμης στην ιστορία, που σκορπά συστηματικά το θάνατο και την καταστροφή σε μια σειρά  χώρες δεκαετίες τώρα σ’ όλο τον πλανήτη. Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Κορέα, Βιετνάμ, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ουκρανία, Συρία είναι ο τραγικός κατάλογος των εγκλημάτων και της καταστροφής που πρωταγωνίστησε και εκτέλεσε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. ΗΠΑ, Ε.Ε., ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ στις μέρες μας αναδιατάσσουν τις συμμαχίες τους και πάλι με πρωτοβουλία των ΗΠΑ οι λαοί είναι εκτεθειμένοι ξανά απέναντι στη βαρβαρότητα της πιο άγριας εκμετάλλευσης, του φασισμού και των μεγαλύτερων πολεμικών κινδύνων για ολάκερη την ανθρωπότητα.
Οι εφοπλιστές και συνολικά οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες, που κάνουν κουμάντο στη χώρα, δεν υπηρετούν τους φονιάδες των λαών για χάρη της τοπικής οικονομίας των Χανίων όπως αισχρά ισχυρίζονται οι τοπικοί παράγοντες, υπηρέτες του συστήματος. Αυτοί διεκδικούν ρόλους για τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή υποθηκεύοντας τυχοδιωκτικά τη χώρα, τη ζωή και το μέλλον του λαού μας.
Το συνολικό βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, οι επικίνδυνοι ανταγωνισμοί με την Τουρκία στο πλαίσιο εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ο νατοϊκός στόλος στο Αιγαίο και τα αεροπλανοφόρα στη Σούδα, γεννούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό.
Γι’ αυτό απαιτείται ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για να βγει και να ξαναβγεί ο λαός στους δρόμους στα Χανιά και σ’ όλη τη χώρα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.  Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

     Συγκέντρωση Πέμπτη 9 Φλεβάρη 7.00 μ.μ. 
     στην Πλ. Αγοράς
 
Ταξική Πτέρυγα

Δεν υπάρχουν σχόλια: