Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

1η Μάη: Ανεξάρτητη συγκέντρωση του μαχόμενου κινήματος


Τη διοργάνωση ανεξάρτητης ταξικής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στο Μουσείο αποφάσισε η σύσκεψη που πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό στη ΔΟΕ, την Τετάρτη 12/4. Στη σύσκεψη συμμετείχαν σωματεία και συνδικαλιστές από τους χώρους της εκπαίδευσης, των ΟΤΑ, της υγείας, του επισιτισμού, των κατασκευών, του εμπορίου, του αεροδρομίου καθώς επίσης και συλλογικότητες γειτονιών όπως εργατικές λέσχες.

Η συγκέντρωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. το πρωί, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα κυκλοφορήσουν σε χιλιάδες αντίτυπα αφίσα και προκήρυξη που θα καλεί στην πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Επίσης, στις 3 Μαΐου θα υπάρξει νέα συνέλευση των σωματείων του συντονισμού για τα παραπέρα βήματα κλιμάκωσης του αγώνα. 

Κοινή πεποίθηση όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη η φετινή 1η Μάη να αποτελέσει τόπο συνάντησης και έκφρασης όλων των αγωνιζόμενων κλάδων, σωματείων και χώρων δουλειάς.

Πόσω μάλλον που φέτος η Πρωτομαγιά συμπίπτει από άποψη συγκυρίας με την κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των δανειστών και του κεφαλαίου ενάντια και στα τελευταία ψήγματα εργατικών δικαιωμάτων. Ζητούμενο, είναι η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Μουσείο να αποτελέσει μια με- γάλη ταξική απεργιακή απάντηση του μαχόμενου κινήματος, κόντρα στην τακτική υποταγής και απόλυτης ενσωμάτωσης που προωθεί ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός της γραβάτας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κ.α. για την ανατροπή της επίθεσης και της κυβερνητικής πολιτικής συνολικά. Τις επόμενες ημέρες θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε η συγκέντρωση του Μουσείου να πλαισιωθεί και από άλλα σωματεία, από εργατικές λέσχες και συνελεύσεις γειτονιών, ταξικούς συνδικαλιστές, επιτροπές αγώνα, συσπειρώσεις εργαζόμενης νεολαίας, φοιτητικούς συλλόγους, ενώ ειδική απεύθυνση θα υπάρξει και στους πρόσφυγες και μετανάστες

Δεν υπάρχουν σχόλια: