Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 -Διακήρυξη ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη"



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 

           ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΜΠΡΟΣΤΑ.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου.
 Kεντρική πλατεία Κοζάνης.
Δευτέρα 1 Μάη και ώρα 10.00π.μ

Εννιά χρόνια από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, η δριμύτατη επίθεση  ενάντια στα  δικαιώματα του κόσμου της εργασίας σε παγκόσμια κλίμακα συνεχίζεται.
 131 χρόνια από το ξεσηκωμό των εργατών στο Σικάγο καταργούνται το 8ωρο, τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των αφεντικών.
Στην Ελλάδα, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν βάλει στην μέγγενη την εργατική τάξη, ξεζουμίζοντας όλο τον πλούτο που με τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα της αυτή παράγει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ σε σύμπλευση με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, ξεπουλάει τα πάντα από την περιουσία του ελληνικού  λάου και δημόσια αγαθά. Με νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, βάζει τις προϋποθέσεις για δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών απάνθρωπης εκμετάλλευσης, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελεύθερες ομαδικές απολύσεις και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που, μεταξύ άλλων, περιορίζει το δικαίωμα των εργατών στην απεργία και ταυτόχρονα δίνει το δικαίωμα ανταπεργίας στον εργοδότη.

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι
 Σ΄ αυτό το ζοφερό τοπίο δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.
Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον κυβερνητικό ,εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των  ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ,που όχι μόνο αδυνατούν να οργανώσουν την απάντηση των εργαζομένων αλλά ενσωματώνουν και συμφωνούν με το μνημονιακό πλαίσιο, κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου ως εταίροι με Κυβέρνηση και ΣΕΒ για την διαχείριση αυτή της κατάστασης.
Σήμερα είναι  πιο αναγκαία από ποτέ υπέρβαση της τωρινής κατάστασης προς μια κατεύθυνση ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και διαμόρφωσης μιας νέας ταξικής αγωνιστικής ενότητας.
Χρειαζόμαστε ένα μαζικό κίνημα που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθούν οι σύγχρονοι μαζικοί ανατρεπτικοί αγώνες των εργαζομένων με κοινή δράση όλων των ταξικών δυνάμεων, πέρα κι έξω από λογικές κομματικών μαγαζιών και πολυδιάσπασης που διασπούν το εργατικό κίνημα. Για ένα νέο ταξικό εργατικό κίνημα που έχει ανάγκη η εποχή μας. Που θα παλέψει μέχρι τέλους.
l Να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όλοι οι προηγούμενοι που μας έφεραν μνημόνια.
l Βασικό μισθό στα επίπεδα που είχε διαμορφωθεί πριν τα μνημόνια.
l Όχι στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας ,των προγραμμάτων εκμετάλλευσης της Ε.Ε και. των ατομικών συμβάσεων. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
l Μείωση του χρόνου εργασίας άμεσα. Μόνο με το μέτρο αυτό θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
l Επίδομα σε όλους τους Ανέργους μέχρι να βρουν δουλειά. Δωρεάν υγεία, φάρμακα και συγκοινωνίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα.
l Συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Όχι στην τρομοκράτηση και στους εκβιασμούς εργαζομένων.
l Εθνικοποίηση των Τραπεζών και τομέων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημιώσεις και με εργατικό έλεγχο. Μεγάλα έργα με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.
l  Άρνηση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και κατάργηση των μνημονιακών νόμων . Αποδέσμευση από το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΙΚΑΓΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΩΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ

. Γραφείο τύπου
Κοζανη 26/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: