Οι παρατάξεις της Ταξικής Ενότητας (ΠΑΜΕ) και ΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), με μια πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά δεδομένα ενέργεια και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συζητήσεις και διεργασίες με στόχο να καταστεί δυνατό να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, προχώρησαν ΑΠΟΥΣΙΑ των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ (πρώτη δύναμη στο πρόσφατο συνέδριο) και της 4ηςστη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.
Ανεξάρτητα από το όποια ζητήματα νομιμότητας αυτής της ενέργειας, το ετερόκλητο προεδρείο, προϊόν τυχοδιωκτικών και πραξικοπηματικών ενεργειών δεν μπορεί να έχει αποδοχή και νομιμοποίηση.

Εγείρονται όμως και σοβαρότατα πολιτικοσυνδικαλιστικάερωτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τα ζητήματα αρχών και αξιών για τα οποία πρωτίστως οι κύριοι του ΠΑΜΕ «έσκιζαν τα ιμάτιά τους» στο πρόσφατο παρελθόν, όσο και θέματα λειτουργίας.

Αλήθεια με αποκλεισμένη την ΠΡΩΤΗ παράταξη πιστεύουν οι κύριοι αυτοί ότι μπορεί το ετερόκλητο αυτό σχήμα, να μακροημερεύσει; Μπορεί να συμφωνήσει ένα έστω μίνιμουμ πλαίσιο αρχών και κοινών δράσεων;Αλήθεια ποιο είναι το πολιτικοσυνδικαλιστικό πλαίσιο συνεργασίας των Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) & ΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑΕΝΕΛ),  για τα φλέγοντα θέματα της ανεργίας… της ανάπτυξης… κλπ?

Μπορεί να απαντήσει στα τεράστια καθημερινάπροβλήματα των εργαζομένων, των ανέργωντων συνταξιούχων;  Προφανώς και όχι. Όπως αποδεικνύεται το μόνο τους μέλημα ήταν το μοίρασμα των καρεκλών. Οι αστειότητες που ψελλίζουν από χθες ότι δήθεν άργησαν να προσέλθουν οι υπόλοιποι στη συνεδρίαση είναι ανάξιες σχολιασμού.

Εμείς ως ΠΡΩΤΗ δύναμη δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να επανέλθει η νομιμότητα και η κανονικότητα στη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου,έτσι ώστε να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό στον ρόλο που πρέπει και οφείλει να διαδραματίσει.

Γραφείο Τύπου
από: - ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

  ************************************************

Επανασυγκρότηση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης ζητά η ΠΑΣΚΕ. "Σχεδιασμένη από ΑΚΕ και Ταξική Ενότητα" χαρακτήρισε τη συγκρότηση ο επικεφαλής της παράταξης Α. Τολιόπουλος

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα "Σχεδιασμένη" και "μη νόμιμη" χαρακτήρισε τη συγκρότηση σε σώμα του νέου
Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης
ο επικεφαλής της παράταξης ΠΑΣΚΕ Αθανάσιος Τολιόπουλος. Το απόγευμα της Πέμπτης σε
συνέντευξη τύπου ο κ. Τολιόπουλος επιτέθηκε κατά των παρατάξεων ΑΚΕ και
Ταξική Ενότητα κατηγορώντας τες πως ακολούθησαν μη καταστατικές διαδικασίες
και πως προχώρησαν στη συγκρότηση χωρίς την παρουσία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ
και ΔΑΚΕ με την αιτιολογία πως "καθυστέρησαν στη διαδικασία". Ο κ.
Τολιόπουλος ανακοίνωσε πως η παράταξή του ζητά την επανασυγκρότηση του
σώματος του Εργατικού Κέντρου.
Δείτε αναλυτικά το αίτημα
Προς τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης                
Κοζάνη 20/04/2017
Αρ. Πρωτ.:
Την 19.04.2017 συνήλθε μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος στις πρόσφατες αρχαιρεσίες συμβούλου του πλειοψηφούντος συνδυασμού, Αθανάσιου Τολιόπουλου, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης κατ’ άρθρο 23 παρ. 2 του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο (23) του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου ορίζεται επί λέξη, ότι: «παρ. 2 Η διοίκηση συγκαλείται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την εκλογή της από τον πλειοψηφίσαντα Σύμβουλο του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού και με μυστική ψηφοφορία σύμφωνα με το άρθρο 25 του παρόντος καταστατικού συγκροτείται σε σώμα. Εκλέγει, δε, μεταξύ των συμβούλων, τον Πρόεδρο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, τον Β΄ Γραμματέα, τον Ταμία, τον Αναπληρωτή Ταμία, τον Έφορο.». Επίσης, κατ’ άρθρο 25 πρώτο εδάφιο του καταστατικού ορίζεται, ότι: «Εκτελεστική επιτροπή είναι επταμελής και εκλέγεται αναλογικά από το Δ.Σ. στην πρώτη συνεδρίαση και την αποτελούν: ο Πρόεδρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γενικό Γραμματέας, ο Ταμίας, οι υπόλοιποι είναι τρεις (3) Εκτελεστικοί Σύμβουλοι.»
Επειδή την 19.04.2017 συνήλθε το Δ.Σ. αλλά λόγω δικαιολογημένης καθυστέρησης εξαιτίας εσωτερικής διαβούλευσης της παράταξης (ΠΑΣΚΕ), όπως πάντοτε στην πρακτική λειτουργίας των συνδικαλιστικών σωματείων και Εργατικών Κέντρων συμβαίνει, και παρά το γεγονός, ότι είχαν ενημερωθεί οι άλλες παρατάξεις (Ταξική Ενότητα και Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων), η συνεδρίαση του Δ.Σ. ξεκίνησε την 19.40 μ.μ. με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες μόνο για τις θέσεις του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα, Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα, β’ Γραμματέα και του Ταμία χωρίς την παρουσία του προεδρεύοντος του Δ.Σ. κατ’ άρθρο 23 του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Με άλλα λόγια πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες από οκτώ από σύνολο δεκαπέντε μελών του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου για συγκεκριμένα αξιώματα και όχι για το σύνολο αυτών, παρά την ρητή πρόβλεψη του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει τόσο από το καταστατικό αλλά και από την λογική, οι συνεδριάσεις για την σύνθεση του Δ.Σ. πραγματοποιούνται με μοναδικό θέμα την εκλογή των αναφερομένων στο άρθρο 23 θέσεων σε μία συνεδρίαση και όχι διαδοχικά, όπως συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τούτο είναι απόλυτα λογικό, διότι μόνο με τον τρόπο αυτόν δίδεται η δυνατότητα σε κάθε μέλος του Συμβουλίου να θέσει με την φυσική του παρουσία υποψηφιότητα για τις προβλεπόμενες θέσεις. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, ακόμη και η εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής γίνεται σε μία μόνο συνεδρίαση. Με άλλα λόγια δεν νοείται η εκλογή κάποιων προσώπων σε αξιώματα και η διακοπή του Δ.Σ. για εκλογή των λοιπών αξιωμάτων. Άλλωστε η φυσική παρουσία του πλειοψηφίσαντος συμβούλου στην συνεδρίαση είναι απαραίτητη μέχρι την συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, η οποία ολοκληρώνεται μόνο με την κατανομή του συνόλου των αξιωμάτων που προβλέπεται από το καταστατικό.
Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και κανονικότητα της λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης ζητούμε κατά το άρθρο 23 του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου την σύγκλιση Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την εκλογή όλων των προβλεπομένων θέσεων του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης την Δευτέρα 24/04/2017 και ώρα 18:00μμ.
Οι αιτούντες Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης
Αθ. Τολιόπουλος
Δημ. Τσαουσίδης
Ιωαν. Ιωαννίδης
Χαρ. Παντοφλίδης

 από:Kozani.tv 
******************************************************************************* 

ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου Κοζάνης: Oι μάσκες έπεσαν στον Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο καιρό χαίρονται

Πρωτόγνωρη για τα εργατικά και συνδικαλιστικά χρονικά είναι η ευκαιριακή και τυχοδιωκτική συνεργασία των ψηφοδελτίων ΑΚΕ και ΠΑΜΕ.
Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων αυτών για την κατάληψη της καρέκλας και μόνο, αποφάσισαν να συμμαχήσουν και να συγκροτήσουν Διοικητικό Συμβούλιο στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, εφαρμόζοντας πλήρως πραξικοπηματικές διαδικασίες, αποκλείοντας, με αστείες προφάσεις (περί καθυστέρησης προσέλευσης στη διαδικασία) δύο μεγάλες ιστορικές παρατάξεις.
Η συμμαχία αυτή γίνεται έξω από κάθε ιδεολογική αναφορά των μελών αυτών των ψηφοδελτίων και έξω από κάθε λογική και πρακτική πραγματικής συνεργασίας για το καλό των εργαζομένων.
Οι ηγεσίες αυτών των ψηφοδελτίων έδειξαν πως διέπονται μόνον από οπορτουνισμό. Έδειξαν πως καθ΄όλη τη διάρκεια των συνεδριακών διαδικασιών είχαν συμφωνήσει στο στόχο της κατάληψης της καρέκλας, γι΄αυτό και οδήγησαν το συνέδριο σε αντικαταστατικές και παράνομες εκλογικές διαδικασίες. Κάθε αναφορά περί ηθικής, την οποία ευαγγελίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να χάθηκε στους διαδρόμους της αναζήτησης της εξουσίας.
Αναρωτιόμαστε ποιο ιδεολογικό πρόταγμα θα είχαν μεταξύ τους, όταν έως τώρα δεν μπορούσαν να συνεργαστούν κατ΄ελάχιστον. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια κοινή πλατεία θα είναι μαζί την Εργατική Πρωτομαγιά. Ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε τις παρατάξεις να εκφράζονται στο Δ.Σ. και να παίρνουν θέση σ΄αυτή τη συνεργασία ¨έκτρωμα¨.
Τι λέει το ΠΑΜΕ – τι λέει η ΔΑΚΕ Ι.Τ. της ΓΣΕΕ, όταν μεταξύ τους δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για την πιο απλή διεκδίκηση;
Η ΔΑΚΕ, πιστή στις αρχές και αξίες που την διέπουν και την έχουν κατατάξει ψηλά στη συνείδηση των εργαζομένων, θα συνεχίσει τον αγώνα κάθαρσης και θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, στηριζόμενη στον μόνο θεσμό που θεωρεί πως παραμένει αλώβητος στην χειμαζόμενη πατρίδα, αυτόν της δικαιοσύνης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
από:| Kozan.gr 

***************************************************** 

Τ.Σ.Ε ν. Κοζάνης για τη συγκρότηση Προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες, 19/4/2017 οι αρχαιρεσίες ανάδειξης Προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Την πολιτική ευθύνη συγκρότησης του προεδρείου ανέλαβαν και μοιράστηκαν τις Θέσεις οι Παρατάξεις «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΠΑΜΕ) που πήρε τον Γ. Γραμματέα και τον οργανωτικό Γραμματέα και η ΑΚΕ (αποτελείται από πρώην στελέχη της ΔΑΚΕ και νυν των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ) που πήρε τον Πρόεδρο και τον Ταμία. Οι υπόλοιπες θέσεις μένουν κενές και θα συμπληρωθούν αργότερα. 

Εκτός προεδρείου μένει η παράταξη της ΠΑΣΚΕ που είχε τέσσερις έδρες και στο πρόσφατο συνέδριο κατέλαβε την πρώτη θέση. Επίσης εκτός μένει και η παράταξη της ΔΑΚΕ που είχε τον απερχόμενο πρόεδρο αλλά στο πρόσφατο συνέδριο κατέλαβε την τέταρτη θέση έχοντας εκλέξει τρία μέλη στο νέο ΔΣ. Το ψηφοδέλτιο της «ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» έμεινε εκτός Δ.Σ αφού χρειαζόταν ακόμα δυο ψήφους για να πιάσει το μέτρο. 
Από όσα ανακοίνωσαν οι παρατάξεις συνάγεται ότι είχε συμφωνηθεί αναλογικό προεδρείο με πρόεδρο από την ΠΑΣΚΕ, Γ. Γραμματέα από την ΑΚΕ και Αντιπρόεδρο από το ΠΑΜΕ αλλά το «κομπρεμί» χάλασε για τη θέση του Ταμεία όπου τη διεκδικούσε η ΔΑΚΕ (ακατέβατα) με την υποστήριξη της ΠΑΣΚΕ αλλά οι παρατάξεις που έφτιαξαν τελικά το Προεδρείο τους την αρνήθηκαν.
Εμείς ως ταξικό συνδικαλιστικό σχήμα που δρα εδώ και είκοσι χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και μας εμπιστεύονται μια σημαντική μερίδα εργαζομένων έχουμε να κάνουμε τις εξής επισημάνσεις:
1.      Η συγκρότηση προεδρείου σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα από τη ΓΣΕΕ μέχρι το πρωτοβάθμιο συνδικάτο είναι πολιτική πράξη και απαιτεί μια μίνιμουμ πολιτική συμφωνία μεταξύ των παρατάξεων που το συγκροτούν. Οι παρατάξεις που αρνούνται αυτή τη διαπίστωση και υποστηρίζουν ότι τα προεδρεία γίνονται με μαθηματικές (αναλογικότητα) και όχι πολιτικές πράξεις απλά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους γιατί στην ουσία εκχωρούν την πολιτική τους γραμμή εν λευκώ στην πλειοψηφία.
2.      Ταχθήκαμε από την ημέρα της ίδρυσης μας μέχρι και σήμερα υπέρ της αντιπροσωπευτικότητας (να αντιπροσωπεύονται όλες οι παρατάξεις και οι τάσεις στα όργανα του Σ.Κ) αλλά ενάντια στην αναλογικότητα (θέσεις στα προεδρεία ανάλογα με τη δύναμη) γιατί είναι μια συμφωνία κορυφών, αταξική, απολίτικη, αντιδημοκρατική (αν είναι καθορισμένες οι θέσεις τότε προς τι οι εκλογές στα όργανα), βολεύει τις καθεστωτικές παρατάξεις και αδρανοποιεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα όπως περίτρανα  έχει αποδειχτεί τα τελευταία ειδικά χρόνια. Η αναλογικότητα είναι μια απάτη που λειτουργεί τελικά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων   
3.      Είμαστε υπέρ των προγραμματικών προεδρείων, ειδικά μεταξύ των ταξικών, αγωνιστικών δυνάμεων. Είναι μια πολιτική συμφωνία που βασίζεται σε ένα βασικό διακηρυγμένο πρόγραμμα πάλης, που γίνεται ανοιχτά, μπροστά στους εργαζόμενους και δεσμεύει τις παρατάξεις σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο που αναγκαστικά θα πάει το συνδικαλιστικό κίνημα ένα βήμα μπρος.
Με βάση όλα αυτά δεν θεωρούμε ούτε «πραξικοπηματική», ούτε αντιδημοκρατική τη συγκρότηση προεδρείου των δυο παρατάξεων ΑΚΕ και ΠΑΜΕ και τον αποκλεισμό από αυτό των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, αν όπως υποστηρίζει το σημερινό Προεδρείο ήταν ενημερωμένοι και δεν εμφανίστηκαν για να εκβιάσουν τη συγκρότηση Προεδρείου. Εκτός όλων των άλλων γνωρίζουμε τη ζημιά που προκάλεσαν στο Εργατικό –Συνδικαλιστικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια που προεδρεύουν οι δυο κυβερνητικές εργοδοτικές παρατάξεις, ελέω αναλογικότητας.
Όμως τα ερωτήματα που μπαίνουν για τη σκοπιμότητα αυτής της συγκρότησης είναι αμείλικτα και πρέπει να απαντηθούν από τις δυο παρατάξεις που συγκροτούν το νέο προεδρείο και κυρίως από την Ταξική Ενότητα του ΠΑΜΕ λόγω της ταξικής της προέλευσης και αναφοράς.
1)      Υπάρχει συμφωνημένο πρόγραμμα για τη σωστή και υπέρ των εργαζομένων λειτουργία του Εργατικού Κέντρου ή απλά έγινε μοίρασμα των θέσεων και από «αύριο» ο καθένας στο δρόμο του και στην πλατεία του;
2)      Η παράταξη ΑΚΕ , όπως καταγγέλλει και το ίδιο το ΠΑΜΕ, είχε κατασκευάσει όπως και η ΔΑΚΕ με τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ σωματεία «μαϊμού» εκλέγοντας πληθώρα νόθων αντιπροσώπων που αποκλείστηκαν από το συνέδριο και με τη δική μας συνδρομή. Η σημερινή συνεργασία στο προεδρείο του ΕΚΚ με την παράταξη αυτή είναι σύμφωνη με τις αρχές και την ταξική ηθική της «Ταξικής Ενότητας» του ΠΑΜΕ; 
3)      Υπήρξε συμφωνία ΠΑΜΕ-ΑΚΕ για κοινό προεδρείο, όπως καταγγέλλουν οι άλλες παρατάξεις,  πριν ακόμα από το συνέδριο;  
4)      Συνήθως ο «καβγάς» για τα Προεδρεία γίνεται για τον Πρόεδρο άντε και για τον Γ. Γραμματέα. Εδώ όμως «χάλασε» η συμφωνία συγκρότησης για τη θέση του Ταμία παρότι υπήρξε συμφωνία για όλες τις άλλες θέσεις του Προεδρείου!!! Αδίκως λοιπόν εργαζόμενοι και πολίτες έχουν εύλογες απορίες γιατί τόσος καυγάς από όλες τις παρατάξεις για το ταμείο; Μήπως θέλανε να μπαλώσουν ή να καλύψουν κάτι; 
5)      Υπήρξε ερώτημα σε προηγούμενη ανακοίνωση μας για το που πήγαν τα 130.000 ευρώ που λείπουν από το ΙΝΕΚΑ και είναι χρέος προς τη ΓΣΕΕ που ανέλαβε να τα καλύψει το Εργατικό Κέντρο. Δεν μπήκε στον κόπο καμία παράταξη να απαντήσει αφού είναι κι εκεί «αναλογικά» όλες οι παρατάξεις στο ΔΣ του ΙΝΕΚΑ που συνιστά εταιρεία. Βεβαίως παρότι πρόκειται για τεράστιο ποσό με βάση τα μεγέθη του ΕΚΚ δεν ασχολήθηκε καν ο τοπικός τύπος ούτε κάποιος θεσμικός ή πολιτικός φορέας. Μήπως όλα αυτά που γίνονται τώρα έχουν σχέση μ’ αυτό το χρέος;
Εμείς ευχόμαστε στο νέο Προεδρείο να λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων που στενάζουν σήμερα στους εργολάβους, στο δουλεμπόριο  και σε άλλες εργασίες, απλήρωτοι, χωρίς μισθολογικά ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα αλλά και υπέρ των ανέργων σε μια περιοχή που είναι πρώτη σε ανεργία παρά την ύπαρξη τεράστιας βιομηχανίας.
Φοβόμαστε όμως ότι τελικά η χωρίς αρχές και πολιτικές θέσεις συγκρότηση προεδρείου θα είναι «μια από τα ίδια» απογοητεύοντας ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους που έτσι κι αλλιώς έχουν χαμηλή εκτίμηση (όχι και άδικα) στο Εργατικό Κέντρο και στους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς.
Κοζάνη 20/4/2017
ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
 
 
******************************************************************************* 

Το λυκόφως ενός καθεστωτισμού και η αρχή ενός νέου… (με αφορμή της εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης)

Σε προηγούμενο άρθρο μου, είχα αναφερθεί στις παθογένειες που κυριαρχούν ακόμη από την μεταπολίτευση στον χώρο του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος. Είχα προτείνει τότε να ανοίξει ο διάλογος για ένα Νέο Συνδικαλιστικό Κίνημα με ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα απαντά στις αγκυλώσεις που του επεβλήθησαν από τις κομματικές λογικές που δυστυχώς το συνοδεύουν μέχρι και σήμερα(βλέπε τελευταίες εξελίξεις στα Εργατικά Κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας). Η λογική του ελέγχου στο μεγαλείο της. Περιβάλλον οπισθοδρόμησης και παρακμής είναι αυτό που ταυτοποιεί την εικόνα του εργατικού κινήματος στον τόπο μας.
Η απελευθέρωση από αυτό το καθεστωτικό περιβάλλον απαιτεί τομές και μεγάλες ανατροπές που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να γίνουν στις συνεδριακές διαδικασίες που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Το γιατί είναι πολύ απλό. Έχουμε να κάνουμε με ένα ανήλικο, αμόρφωτο και απολίτικο προσωπικό που ασχολείται διαχρονικά με τον χώρο μόνον και μόνον για το παρκάρισμα στην εξουσία. Κοινώς για την καρέκλα και τα οφίτσια αυτής…. Όλοι τους έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι γνωστοί…αλλά!!!
Οι εικόνες της Τετάρτης 19 Απριλίου που είχαμε την συγκρότηση σε νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο αδιάψευστος μάρτυς. Το κενό, τεράστιο. Μέχρι χθες ζήσαμε έναν καθεστωτισμό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ο οποίος πέρασε στο στάδιο του λυκόφωτος, από σήμερα θα ζήσουμε έναν άλλο με τα ίδια μάλλον χαρακτηριστικά. Αυτά της κηδεμονίας και του απόλυτου ελέγχου από τον «μεγάλο αδελφό», το κόμμα….
Το βρώμικό 89’ χθες έκανε πάλι την εμφάνιση του. Αυτήν την φορά στο Εργατικό Κίνημα της περιοχής και αφορά το μοίρασμα της καρέκλας στο Εργατικό Κέντρο της Κοζάνης.
Και όπως έλεγε ο ποιητής:
«Φταίει το ζαβό το ριζικό μας! – Φταίει ο Θεός που μας μισεί! – Φταίει το κεφάλι το κακό μας»

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ΠΟΛΙΤΗΣ

από:  Kozan.gr