Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Στη Βενεζουέλα δεν θα «περάσουν»!

Η αυτοκρατορία δεν μαθαίνει…! Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Του Χεράρντο Ερνάντες Νορντέλο*
Σήμερα επιτίθενται στην Μπολιβαριανή Βενεζουέλα τα ίδια ηγεμονικά συμφέροντα που επιτέθηκαν στο Ιράκ και τη Λιβύη: οι ίδιοι που συνεχίζουν τον οικονομικό πόλεμο ενάντια στην Κούβα.

Εκείνοι που οργάνωσαν και χρηματοδότησαν πραξικοπήματα σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Αυτοί που χειραγωγούν συστηματικά το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να αποσταθεροποιούν κυβερνήσεις και οι οποίοι, παρόλα αυτά, τηρούν σιγή ιχθύος όταν παραβιάζονται βασικά δικαιώματα εκατομμυρίων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο, παιδιών που υποφέρουν από πείνα, υποσιτισμό, σεξουαλική κακοποίηση… και δεν μπορούν ούτε καν να χαρούν την παιδική τους ηλικία.
Η Αυτοκρατορία μοιάζει να μην μπορεί να θυμηθεί τα λάθη της, τις ήττες της. Σήμερα χρησιμοποιεί τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών για να κάμψει την Βενεζουέλα του Μπολίβαρ, την οποία ο Τσάβες επέστρεψε στο λαό της και της οποίας το έργο συνεχίζει ο Πρόεδρος Μαδούρο.
Ο μισθοφόρος Γενικός Γραμματέας του ΟΑΚ, ο Λουίς Αλμάγρο θέλει να αποπέμψει την Βενεζουέλα από τον πυρήνα του συγκεκριμένου οργανισμού «διότι δεν είναι δημοκρατική». Είναι το ίδιο μοτίβο που ακολούθησαν και με την Κούβα το 1962. Την απέπεμψαν, την συκοφάντησαν, προσπάθησαν να την απομονώσουν.
Και τι κατάφεραν;
Η Μπολιβαριανή Επανάσταση αντιστέκεται και συνεχίζει την πρόοδό της. Ο ταπεινός λαός, η πλειοψηφία που ο Τσάβες έσωσε από την εξαθλίωση και την αμάθεια παραμένει στο πλευρό της και σήμερα βροντοφωνάζει, ακριβώς όπως το έκαναν οι κουβανοί στην εποχή τους:
¡Con OEA o sin OEA, continuamos la pelea!
(Είτε με τον ΟΑΚ είτε χωρίς τον ΟΑΚ, συνεχίζουμε τη μάχη!)
* Χεράρντο Ερνάντες Νορντέλο, ένας από τους Πέντε Κουβανούς Ήρωες που φυλακίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκρατία. Μέρος του πνευματικού του έργου ως γελοιογράφος, αποτυπώνεται στο βιβλίο του «Χιούμορ από την πένα μου» (2014).

Διπλωματικός καριέρας, σήμερα είναι Αντιπρύτανης του Ανώτατου Ιδρύματος Διεθνών Σχέσεων «Ραούλ Ρόα Γκαρσία» και μέλος του Δικτύου Διανοουμένων, Καλλιτεχνών και Κοινωνικών Αγωνιστών στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, στην Κούβα.
 
από: e-KOZANH

Δεν υπάρχουν σχόλια: