Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Τοπικές Ηπείρου ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Απεργούμε και διαδηλώνουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
Τρίτη 25 Απρίλη, 7 μμ Εργατικό Κέντρο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για την υγεία που διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα της περιοχής
Τετάρτη 26 Απρίλη, 10 πμ Γιαννιώτικο Σαλόνι απεργιακό συλλαλητήριο (ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ)

Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής μας βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλλειψη προσωπικού. Διαρκώς έχουμε αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις , ενώ προσλήψεις δεν γίνονται. Στις κλινικές και στα ιατρεία , η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού – ασθενών είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα .Παρομοίως απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν και όσον αφορά τα εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων. 


Εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια τα αναγκαία έργα που υποτίθεται ΘΑ γίνονταν στα υπάρχοντα νοσοκομεία. Το μόνο που τους ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως θα παραδώσουν την υγεία στην περιοχή μας στα χέρια κερδοσκόπων που θα κάνανε πάρτυ με το δημόσιο χρήμα. Η εντατικοποίηση της εργασίας του υγειονομικού προσωπικού φτάνει σε εξοντωτικά επίπεδα, ενώ η αύξηση του φόρτου εργασίας, η ένταση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, οδηγούν τους εργαζόμενους στα όρια της αντοχής τους.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ πολιτικής που ασκεί εναντίον του λαού το κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ με τη σημερινή κυβέρνηση να συνεχίζει με συνέπεια την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Πρόκειται για πολιτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ γενοκτονίας ενάντια στον πληθυσμό της Ηπείρου. Σχετικά με το θέμα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχουν προειδοποιήσεις (από έγκυρες διεθνείς, επιστημονικούς οργανισμούς για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που προκύπτει) , οι οποίες ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ από την Τρόικα και τη συγκυβέρνηση. Είναι επιτακτική ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ ένα δυναμικό ΜΕΤΩΠΟ για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη.

Στάση εργασίας στις 26 Απρίλη από τις 10πμ με 3μμ προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τα Γιάννενα, ενώ για την Άρτα 7πμ με 3μμ, δίνοντας έτσι πανδημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα στην κινητοποίηση για τη σωτηρία του ΕΣΥ με συγκέντρωση στις 10 π.μ στο Γιαννιώτικο σαλόνι. Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία εργατικών κέντρων και σωματείων της περιοχής στα Γιάννενα στις 25 Απρίλη, 7 μμ από το Εργατικό Κέντρο.

Η απεργιακή κινητοποίηση στην υγεία γίνεται την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα συμφωνία με τους δανειστές. Το νέο διαρκές μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα χρόνια. Δυσθεώρητα πλεονάσματα, που θα ματώσουνε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη και θα σημάνουν νέες περικοπές και στην δημόσια υγεία και φυσικά δισεκατομμύρια ευρώ για τους τραπεζίτες.

Οι αγώνες μας παραμένουν ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η μόνη λύση είναι να ξεσηκωθούμε ενάντια και στην νέα ασυμφωνία. Χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ πανεργατική απάντηση για να μην τους αφήσουμε να φέρουν κανένα μέτρο που θα χτυπάει το εργατικό εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα. Έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε από την καταστροφή που μας οδηγούν. Να ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη. Απέναντι στα καταστροφικά παραμύθια κυβέρνησης και δανειστών, να ανοίξουμε τον δρόμο για την εργατική εναλλακτική προοπτική. Μαζί με τις εργατικές διεκδικήσεις μας να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του χρέους, να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Έξω από το ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: