Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΟΛΘ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ: ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει, η ΝΔ ζηλεύει!


Με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε η νέα «επιτυχία» της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ: το ξεπουλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που θα δοθεί κατά 67% στην  ένωση εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS». Με δυο λόγια: στον όμιλο συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη και γαλλογερμανικά κεφάλαια. Πανηγυρίζουν μάλιστα για την «βελτιωμένη προσφορά» που «ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ», μόνο που στην πραγματικότητα αφορά 231.926.000 ευρώ (αυτό είναι το… οικονομικό τιμημα), που θα πάνε κατευθείαν στην μαύρη τρύπα του χρέους και στις τσέπες των δανειστών. Το υπόλοιπο ποσό αφορά προβλέψεις για… μελλοντικές επενδύσεις ως το 2051 (!), αφού μέχρι τότε γίνεται η παραχώρηση!

Ο «εκλεκτός» επιχειρηματίας της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδης, λοιπόν, μαζί με τους γάλλους και γερμανούς συνεργάτες του, παίρνει άλλο ένα φιλέτο της βόρειας Ελλάδας, για να επεκτείνει τα συμφέροντα και την κερδοφορία του εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού. Την ίδια στιγμή πρωταγωνιστεί στο θεατρικό δρώμενο της κυβέρνησης με τίτλο «δεν τα παίρνουν οι ξένοι, στους δικούς μας τα δίνουμε», λες και έχει καμία σημασία αν το κεφάλαιο που επελαύνει σε βάρος των συμφερόντων μας είναι ντόπιο ή ξένο!

Και οι ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν τελειωμό, αφού σειρά παίρνουν η ΕΛΒΟ και η ΔΕΗ. Στο βάθος ακολουθούν η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΡΘ και όλοι οι οργανισμοί που έχουν περάσει στο υπερταμείο. Όλα αυτά τα προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα μνημονιακά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής να επικροτούν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Μόνος χαμένος ο εργαζόμενος λαός, που αντιμετωπίζει τη φτωχοποίηση, την διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος στις ιδιωτικοποιημένες εταρείες, την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο και τη διάλυση της υγείας, της παιδείας και κάθε κοινωνικού αγαθού στο βωμό ενός «δημόσιου» χρέους που ούτε το δημιούργησε ούτε έχει λόγο να το πληρώνει με το αίμα του.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης να σταματήσουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ και να παλέψουν για εθνικοποίηση των δημόσιων υποδομών, όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, την μονομερή διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: