Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Εκδήλωση αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα


Παρασκευή 28 Απρίλη στις 7 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» διοργανώνει εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, με καλεσμένο τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες.
 
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Εργατικής Ταξικής Κίνησης, Σολωμού 13, 4ος όροφος. Η συζήτηση αυτή έρχεται να φωτίσει πλευρές της πραγματικότητας στη Βενεζουέλα, που αποκρύβονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ στη χώρα μας.
 

Ο Σύλλογος Χοσέ Μαρτί εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους, το λαό της Βενεζουέλας που μαζί με την κυβέρνηση του Μαδούρο, «παλεύουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη». Στην ανακοίνωσή του επίσης ο σύλλογος αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια μετρούνται σημαντικές κατακτήσεις στη μείωση της ακραίας φτώχειας, στο τομέα της εκπαίδευσης, της κατοικίας. Τονίζει πως το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μίας εντεινόμενης προσπάθειας ν’ ανατραπεί η  δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και να τσακιστούν οι δυνάμεις του λαϊκού κινήματος στη Βενεζουέλα. Ενορχηστρωτές της κατάστασης αυτής αποτελούν ένα τμήμα της πλουτοκρατίας της χώρας, με αρωγό τους τα κυρίαρχα ΜΜΕ και φυσικά οι ΗΠΑ μαζί με την ΕΕ και τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών. Τέλος η ανακοίνωση στέκεται στην πολεμική επιθετικότητα των ΗΠΑ στη Συρία, η οποία μπορεί να προϊδεάζει σε πιθανές στρατιωτικές επεμβάσεις και στη Βενεζουέλα.
«Όποιος χτυπά την Βενεζουέλα, χτυπά και την Κούβα και όλη την Λατινική Αμερική. Patria grande o muerte! Venceremos!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: