Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των Κούρδων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές της Τουρκίας


Στην απεργία πείνας που ξεκίνησε στις φυλακές της Τουρκίας στις 15 Φεβρουαρίου και έχει συμπληρώσει 59 ημέρες συμμετέχουν 219 πολιτικοί κρατούμενοι εκ των οποίων 38 ειναι γυναίκες. Οι κρατούμενοι ζητούν τον τερματισμό, της απομόνωσης που επιβλήθηκε στον Κούρδο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και του αποκλεισμού και του πολέμου κατά των Κουρδικών πόλεων.

Το σκίτσο γράφει «berxwedan jiyane» στα κουρδικά σημαίνει «η αντίσταση είναι ζωή !»
Όπως γνωρίζετε, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται απεργίες πείνας σε πολλές τουρκικές φυλακές για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν και την άρση της παράνομης απομόνωσης που έχει επιβληθεί στον ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Εμείς, σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στην φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν θα πραγματοποιήσουμε απεργία πείνας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος.
Από την Τετάρτη 12 Απριλίου στις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και κάθε μέρα (μέχρι και το Σάββατο 15 Απριλίου) οι συμμετέχοντες στην απεργία πείνας καθώς και Κούρδοι και δημοκράτες που ζουν στην Αθήνα θα βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος.
Η καμπάνια διαμαρτυρίας μας θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 15 Απριλίου στις 5 μ.μ. με πορεία στην τουρκική πρεσβεία.
Καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν τον Αγώνα μας.
Με εκτίμηση,
Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια: