Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα, δεν πουλιέται! Είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα όλων! ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Την ώρα που η κοινωνική πλειοψηφία στην Ελλάδα βυθίζεται στην πιο ακραία φτώχεια λόγω της ανεργίας, της υποαμειβόμενης ή απλήρωτης εργασίας, των αλλεπάλληλων περικοπών μισθών και συντάξεων και της ακατάσχετης φοροεπιδρομής έρχεται και ο λογαριασμός της ΔΕΗ για να αμφισβητηθεί ένα ακόμη κοινωνικό αγαθό ως δικαίωμα για όλους. Σήμερα που η προμήθεια των (φορτωμένων με φόρους) καυσίμων για θέρμανση είναι αδύνατη για την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών, καθίσταται αναγκαία η προσφυγή σε πρόχειρες λύσεις που πολλαπλασιάζουν την κατανάλωση ρεύματος.

Σε αντίθεση όμως με τα εισοδήματα που καταβαραθρώνονται, οι τιμές των οικιακών (και μόνο) τιμολογίων της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 49% από το 2010 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα οι λογαριασμοί επιβαρύνονται με φόρους, τέλη και χρεώσεις υπέρ τρίτων που υπολογίζονται ως ποσοστό επί της κατανάλωσης και αυξάνουν το κόστος τους ρεύματος κατά 120% περίπου, πράγμα που σε συνδυασμό με το βαρύ φετινό χειμώνα κάνει τους λογαριασμούς υπέρογκους, την πληρωμή τους αδύνατη και την απειλή διακοπής καθημερινή…

Οι χρεώσεις αυτές και οι αυξήσεις είναι άμεσα δεμένες με την πορεία της ΔΕΗ προς την ιδιωτικοποίηση που επιβάλλουν η Ε.Ε. και το κεφάλαιο (και με τη συμφωνία της κυβέρνησης βρίσκεται σήμερα στο τελικό της στάδιο), έτσι ώστε να έχουν εξασφαλισμένα και μεγάλα περιθώρια κερδοφορίας οι νέοι ιδιοκτήτες της. Ο κατακερματισμός της ΔΕΗ σε τρεις μικρότερες εταιρείες, πέραν του ότι διευκολύνει το ξεπούλημά της, χρησιμοποιείται για να επιβαρυνόμαστε χωριστά για την παραγωγή και επιπλέον για τη μεταφορά (ΑΔΜΗΕ) και τη διανομή-εμπορία (ΔΕΔΔΗΕ) του ρεύματος. Ταυτόχρονα επιβαρυνόμαστε με το Ειδικό Τέλος Μείωσης Αέριων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που θεσπίστηκε για την «αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές» (Κοπελούζος, Μυτιληναίος κ.ά.) και αυξήθηκε κατά 1.175% από το 2010 καθώς και για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ- Κοινωνικό Τιμολόγιο, νησιά κ.ά.) που παρέχει το κράτος (αλλά πληρώνουμε πάλι εμείς…) στις ευπαθείς ομάδες και για φόρους-τέλη προς κράτος, Δήμο και ΕΡΤ.

Και για να ολοκληρωθεί το (κατά κυβέρνηση-Ε.Ε.) «κοινωνικό έργο της ΔΕΗ» απειλούνται με έξοδο από το «Κοινωνικό Τιμολόγιο», όσοι ξεπερνούν το όριο κατανάλωσης (λόγω του βαρύ χειμώνα) ενώ συνεχίζονται τα φτηνά τιμολόγια κι οι διευκολύνσεις σε ενεργοβόρες βιομηχανίες και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ο Μυτιληναίος που, παρά τα 110 εκατ. ευρώ του χρέους του στη ΔΕΗ, δημιούργησε την “PROTERGIA” για να αγοράζει από τη ΔΕΗ φτηνό και να πουλά στους καταναλωτές ακριβό ρεύμα.
 
Να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.! Αυτοί που μας έχουν αφήσει χωρίς δουλειά, μισθό και ψωμί για την οικογένειά μας, θέλουν τώρα να μας αφήσουν και στο σκοτάδι!
Δευτέρα 10 Απρίλη, 12μεσημ.,
στη ΔΕΗ κεντρικής Θεσ/νίκης 

(Τσιμισκή-ΧΑΝΘ)

Να πούμε μαζικά και δυναμικά ΟΧΙ
  • στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών
  • στην αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων με τους υπέρογκους λογαριασμούς
  • στις διακοπές ρεύματος και τη στέρηση βασικών κοινωνικών αγαθών από τα λαϊκά στρώματα
Με ανυποχώρητο αγώνα να απαιτήσουμε
  •  Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος & περικοπή των επιβαρύνσεων (φόρων-τελών-χρεώσεων)
  • Διαγραφή των χρεών των μακροχρόνια ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ΑΜΕΑ, των μονογονεϊκών οικογενειών και όλων όσων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας
  • Διακανονισμοί αποπληρωμής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη
Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη-ρεύμα-νερό-θέρμανση-περίθαλψη!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

τηλέφωνο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6953030224

Δεν υπάρχουν σχόλια: