Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο αγώνας των εργαζομένων στη SKOT AE να ενισχυθεί από το εργατικό κίνημα!




ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Οι εργαζόμενοι στην εταιρία SKOT AE δεν παραιτούνται από τα δικαιώματα τους, συνεχίζουν την πάλη για ν’ ανατραπεί η καταχρηστική εκ περιτροπής εργασία που επέβαλλε η διοίκηση του εργοστασίου, σε μία προσπάθεια να διασώσει τα κέρδη της μέσα στη κρίση.

Η επίθεση που διεξάγεται από την εργοδοσία στη SKOT AE αποτελεί την αιχμή του δόρατος της επίθεσης του κεφαλαίου στην εργατική τάξη: πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, κυριαρχία της ελαστικής εργασίας, εντατικοποίηση της δουλειάς, διάλυση οποιοδήποτε πλαισίου βασικών δικαιωμάτων και προστασίας των εργαζομένων.


Οι ευρωμνημονιακές πολιτικές της περιόδου της κρίσης κι οι κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν διαμορφώνουν το νομοθετικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας και βάζουν τις πλάτες του κράτους στην αντεργατική επέλαση του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

Γι’ αυτό κι ο αγώνας των εργαζομένων στη SKOT AE αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, γι’ αυτό πρέπει να σηκωθεί ψηλά, να συντονισθεί και να ενωθεί με την πάλη των ταξικών συνδικάτων. Χρειάζεται ενότητα και μέτωπο αγώνα της εργατικής τάξης για να χτυπηθεί η εργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς, για να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας, για να μπει φρένο στις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Να καταλάβει η εργοδοσία πως έχει απέναντί της, όχι μόνο το σωματείο των εργαζομένων της αλλά το σύνολο του κινήματος.

Χρειάζεται το εργατικό κίνημα να δείξει τη δύναμή του, με τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητά του! Να στοχοποιηθεί κι η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δε δείχνει απλώς ανοχή αλλά με τις πολιτικές της στρώνει το έδαφος στην εργοδοσία!
·    

  •        Να ανατραπεί τώρα η εκ περιτροπής εργασία
  •       Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους
  •       Μόνιμη εργασία με δικαιώματα για όλους
  •    Να πληρώσει η εργοδοσία την κρίση, κι όχι οι εργαζόμενοι
  •    Ν’ αναλάβει τις ευθύνες της η επιθεώρηση εργασίας, και κυρίως το υπουργείο κι η κυβέρνηση για την προστασία της δουλειάς και των δικαιωμάτων εργαζομένων


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ SKOT AE ΤΡΙΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Ελευσίνα)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: