Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ- 5 δις ευρώ στις τσέπες των "Βαρόνων" της Ενέργειας

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Πέντε δισ. ευρω άλλαξαν τσέπες: Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχασαν περισσότερο από το 35% των αποδοχών τους αλλά κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες καταναλωτές ποιος τα κέρδισε!

Την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης της προσπάθειας για την ενημέρωση των Ελλήνων καταναλωτών σχετικά με τις συνέπειες του «εθνικού εγκλήματος» της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, ανέδειξε

η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Πολύ περισσότερο τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας υποστήριξαν την ανάγκη για την κινητοποίηση των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και των πολιτών στο Συλλαλητήριο ( 4/5/2017) που θα διοργανώσουν στη Μεγαλόπολη η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και οι μαζικοί φορείς της περιοχής ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε επίσης το ζήτημα των λανθασμένων χειρισμών και αποφάσεων της Διοίκησης της ΔΕΗ -πέραν των καταστροφικών πολιτικών αποφάσεων- ενώ υπογραμμίστηκε η απουσία ενός απολογισμού για την «αξιοποίηση» των περίπου 5 δισ. ευρώ που έχασαν οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ εξαιτίας της δραστικής μείωσης των αποδοχών τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών.
Είναι βέβαιον ότι τα χρήματα αυτά δεν πήγαν στους καταναλωτές μέσα από τη μείωση των τιμολογίων (απεναντίας σχεδιάζονται αυξήσεις), ούτε πήγαν στα κέρδη της επιχείρησης προκειμένου να ενισχύσουν την ανάπτυξή της αλλά και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους καταναλωτές.. Αντίθετα, χρηματοδότησαν όλες τις στρεβλώσεις της αγοράς Η/Ε (ΑΔΙ, ΜΑΜΚ, ΕΤΜΕΑΡ κλπ) , δηλαδή χαρίστηκαν στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ.
Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ χρηματοδότησαν την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας!
Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. συζητήθηκαν ακόμη τα οργανωτικά και πρακτικά θέματα για τη διοργάνωση του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα στις 29,30 και 31 Μαΐου.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (όπως και όλες οι συνεδριάσεις από εδώ και στο εξής) προβλήθηκε διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας (www.genop.gr) στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των εργαζομένων του Ομίλου και της διαφάνειας που προωθείται σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: