Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Ελβετία: Συνελήφθη 86χρονη επειδή έγραφε συνθήματα κατά της χρηματοδότησης πολέμων (Παύλος Κιρκασίδης)

Μωρέ, άμα το λέει η καρδιά σου και στα 86 τα βάζεις με τις τράπεζες και τις βιομηχανίες του πολέμου…



Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία της Ελβετίας σε μια υπερήλικη γυναίκα την οποία συνέλαβε κυριολεκτικά με το σπρέι στα χέρια να γράφει συνθήματα κατά της χρηματοδότησης πολέμων επάνω σε πάνελ της Swiss National Bank.


Πρόκειται για την 86 ετών Λουίζ Σνάιντερ που με αυτόν τον τρόπο αποφάσισε να συμμετάσχει στην καμπάνια που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελβετία από την ακτιβιστική ομάδα "Group for an Army-free Switzerland" (GSsA) και απαιτεί την πλήρη διακοπή κάθε τραπεζικής χρηματοδότησης αλλά και τη συμμετοχή σε εταιρίες που παράγουν όπλα.

«Money for weapons kills» πρόλαβε να γράψει με κόκκινο χρώμα η ηλικιωμένη ακτιβίστρια σε διαχωριστικό τοιχίο εργοταξίου στο κεντρικό κατάστημα της Swiss National Bank στη Βέρνη, για να βρεθεί τελικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, χωρίς ωστόσο να πάψει ούτε στιγμή να χαμογελά στους φακούς των ΜΜΕ. 

Λίγη ώρα αργότερα η 86χρονη αφέθηκε ελεύθερη και χωρίς να της απαγγελθεί καμία κατηγορία, ωστόσο ο εκπρόσωπος της Swiss National Bank δήλωσε πως η Τράπεζα δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα κινηθεί νομικά εναντίον της, αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο. 


Σημειώνεται πως οι ελβετικές Τράπεζες κατέχουν μετοχές σε εταιρίες παραγωγής όπλων συνολικής αξίας 4-12 δισ. φράγκων κάτι που δείχνει να ενοχλεί ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πολιτών, που αν μέχρι τον Οκτώβρη του 2018 ξεπεράσουν τις 100.000 βάζοντας την υπογραφή τους κάτω από το σχετικό υπόμνημα, η κυβέρνηση της χώρας θα υποχρεωθεί για το θέμα να προκηρύξει δημοψήφισμα και μάλιστα σε εθνική κλίμακα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: