Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Δήλωση του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος για την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Σαϊράτ

Η «Νέα Σπορά» αναδημοσιεύει για την πληροφόρηση των αναγνωστών της την ανακοινωση του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας αναφορικά με την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ.

Το πρωί της 7ης Απριλίου 2017, Αμερικάνικες δυνάμεις εξαπέλυσαν από τα πλοία τους που σταθμεύουν στην Ανατολική Μεσόγειο, μεγάλη πυραυλική επίθεση κατά Συριακής στρατιωτικής βάσης.
Αυτή η επίθεση είναι ένα νέο βήμα της Αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της πατρίδας μας της Συρίας, της οποίας προηγήθηκε η απόβαση Αμερικάνικων στρατιωτικών μονάδων στα βορειοανατολικά της χώρας μας χωρίς κάποια αποδεκτή αιτιολογία με βάση το διεθνές δίκαιο. Αυτή η επιθετικότητα ενσωματώνει τη γενική προσέγγιση που υιοθετεί ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στις επιθέσεις του ενάντια στην κυριαρχία των κρατών και την ελευθερία των λαών, προκειμένου να πετύχει μία μόνιμη επέκταση, που είναι μία ιμπεριαλιστική συνταγή.
Αυτό το επιθετικό βήμα περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής και σιωνιστικής πολιτικής που στοχεύει στην εξάντληση και τη διαίρεση της Συρίας, που παραμένει ένα ακλόνητο κάστρο απέναντι στην ολοκληρωτική αποικιοκρατική κυριαρχία στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο συνολικότερα.
Η κραυγαλέα αμερικάνικη επιθετικότητα ενάντια στη Συρία διαλύει κάθε ψευδαίσθηση για το ενδεχόμενο μίας αμερικάνικης ουδετερότητας. Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι ο κύριος εχθρός της ελευθερίας των λαών, συμπεριλαμβανομένου και του Συριακού. Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος διεθνής τρομοκράτης στον κόσμο.
Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τις μάζες του περήφανου λαού μας να πυκνώσει τις τάξεις ακόμα περισσότερο μπροστά στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και να παράσχει στήριξη στο γενναίο εθνικό στρατό μας στη σκληρή μάχη ενάντια στους δράστες και τους συνεργούς των τρομοκρατικών συμμοριών.
Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα απευθύνεται στην παγκόσμια προοδευτική κοινή γνώμη, σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, στον ελεύθερο κόσμο σε ένα κάλεσμα αποκήρυξης της Αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Συρία και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης στη Συριακή εθνική σταθερότητα που συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη των παγκόσμιων απελευθερωτικών δυνάμεων ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τον ιμπεριαλισμό.
Ζήτω η Συριακή εθνική σταθερότητα!
Η Συρία δε θα γονατίσει!
Δαμασκός, 7 Απριλίου 2017
Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος
Πηγή: solidnet.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: