Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ξεπουλάνε τη ΔΕΗ είτε με "σαρδόνιο" γέλιο είτε με το χαμόγελο της kolynos




Μέγα διπλωματικό επεισόδιο δημιουργήθηκε στην Κοζάνη, κατά την επίσκεψη του ΥΠΕΚΑ Γιώργου Σταθάκη, στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν το στέλεχος της ΝΔ, πρώην Περιφερειάρχης και υποψήφιος βουλευτής τη ΝΔ επιτέθηκε φραστικά στον Υπουργό ο οποίος θύμωσε και αποχώρησε για λίγο από την αίθουσα, λέγοντας: «Τι είναι αυτά; Λίγος σεβασμός»

Αυτό ήταν το σχόλιο του Γιώργου Δακή που έβγαλε από τα ρούχα του τον Υπουργό:

«Έχετε συμφωνήσει να ξεπουληθεί ένα κομμάτι της ΔΕΗ. Σας λέω ότι εμείς έχουμε διαφορετική άποψη…. Στο ΦΕΚ 25/5/16 έχετε βάλει την υπογραφή σας κ. Υπουργέ, όπου λέτε ότι η πώληση του 17% της ΔΕΗ να γίνει ενδεχομένως το 2016. Το ΦΕΚ έχει δική σας υπογραφή…. Ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι θα ξεπουλήσετε τον τόπο μας. Κύριε Υπουργέ, ελπίζω το σαρδόνιο χαμόγελό σας να μην σημαίνει ότι μας λέτε κακά μαντάτα με γλυκό τρόπο…  Μας μιλάτε για την καταστροφή με χαμόγελο».

Όχι δεν τον πείραξε που τον κατηγόρησε ότι έχουν συμφωνήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ αλλά που του είπε ότι έχει «Σαρδόνιο χαμόγελο»

Επί της πολιτικής ουσίας, όσο δίκιο και να έχει ο Δακής κάνει λαϊκισμό και δημαγωγία λόγω που βρίσκεται σε ακροατήριο που θα το χρειαστεί για τις επόμενες εκλογές. Διότι όσο ξεπουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλο τόσο ξεπουλάει και το Κόμμα του, η ΝΔ που βγήκε ως «λαγός» της Κυβέρνησης λίγες μέρες νωρίτερα και ανακοίνωση ένα πρόγραμμα εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων στη ΔΕΗ.

Όμως το θέμα μας εδώ αφορά το χαμόγελο! Πράγματι ο Σταθάκης έχει «Σαρδόνιο χαμόγελο» αλλά δεν είναι αυτό που περιγράφει ο Δακής: «μας λέτε κακά μαντάτα με γλυκό τρόπο…  Μας μιλάτε για την καταστροφή με χαμόγελο».

Ψάχνοντας στον «Γκούγκλη» μάθαμε τι είναι «Σαρδόνιο χαμόγελο»:

«Η λέξη σαρδόνιος είναι ελληνικού ετύμου, καθώς προέρχεται από το φυτό σαρδάνη, ενδημικό της Σαρδηνίας…. «οι τοξικές αλκοόλες του πολυετούς φυτού Oenanthe crocata που ευδοκιμεί κοντά στις λίμνες και τα ποτάμια της Σαρδηνίας προκαλούν τη σύσπαση των μυών του προσώπου, προκαλώντας τη στρέβλωση και το χαρακτηριστικό μοχθηρό χαμόγελο.»

…. «Σύμφωνα με αρχαία γραπτά, η σαρδάνη χρησιμοποιήθηκε στην προ-ρωμαϊκή Σαρδηνία για την τελετουργική θανάτωση ηλικιωμένων που δεν μπορούσαν πλέον να συντηρούν και να φροντίζουν τον εαυτό τους. Ως «βάρος στην κοινωνία», οι άνθρωποι αυτοί δηλητηριάζονταν με το φυτό και στη συνέχεια θανατώνονταν είτε ξυλοκοπούμενοι μέχρι θανάτου είτε αναγκαζόμενοι να πηδήξουν από γκρεμό.»Όλο το άρθρο ΕΔΩ)

Τώρα η αλήθεια είναι ότι δίνουμε ιδέες στους «δικούς μας» κυβερνήτες και στους Ευρωπαίους «συμμάχους μας» που μοχθούν πολύ τα τελευταία χρόνια να βρουν έναν τρόπο να ξεμπερδεύουν από τους ηλικιωμένους για να γλυτώνουν από ιατρική περίθαλψη, φάρμακα, συντάξεις κλπ Πολύ θα χαρούν βέβαια αν το μάθουν και οι πατήρ και υιός Μητσοτάκη οι οποίοι δήλωσαν σε διαφορετικά χρόνο ο καθένας για τους συνταξιούχους ότι «δυστυχώς ζουν πολλά χρόνια….»

Επιστρέφουμε στο θέμα μας: Άρα λοιπόν αυτό είναι το σαρδόνιο χαμόγελο που λανσάρει ο Σταθάκης και όχι αυτό που περιγράφει ο Δακής. Όμως και ο Γιώργος Δακής είναι ολοφάνερο ότι έχει ένα περίεργο χαμόγελο. Όμως με βάσει τις περιγραφές δεν το λες με τίποτα «σαρδόνιο»! Είναι ένα λαμπερό, καλοσυνάτο χαμόγελο που δείχνει ότι βουρτσίζει ταχτικά τα δόντια του.

Πιο πολύ φέρνει στη διαφήμιση της kolynos πράγμα που είναι και φυσικό, λόγω του επαγγέλματος του πρώην περιφερειάρχη αφού είναι φαρμακοποιός.

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της υπόθεσης είναι ότι αυτοί με οποιαδήποτε "προσωπίδα",  έκαναν το λαό να χάσει όχι μόνο το χαμόγελο αλλά και τον ύπνο του γι αυτό αν οι εργάτες και ο λαός γενικότερα δεν αποφασίσουν με τους αγώνες τους να «παγώσουν» τα χαμόγελα όλων αυτών που μας δυναστεύουν και μας πίνουν το αίμα τότε οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμα χειρότερες.

Στέφανος Πράσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: