Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Νέλλη Ψαρρού)

Χαιρετισμός της Νέλλης Ψαρρού προς την πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας -που έτσι δικαιώνει το όνομά της.


Έλαβα την ενημέρωση από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας για το κάλεσμα προς τους πολίτες προκειμένου να συσταθεί μια επιτροπή αγώνα ενάντια ανεμογεννήτριες.
Φαίνεται πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε πλέον να συνεχίσει δραστήρια και σε αυτόν τον τομέα ξεπουλήματος της ελληνικής γης μέσω της υποτιθέμενης “πράσινης ανάπτυξης” τη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προκάτοχοί τους του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και άλλων δήθεν ανεξάρτητων ή μη υπηρετών των μεγάλων πολυεθνικών. Όπως ίσως θα έχετε ενημερωθεί, και στο Ρέθυμνο επιχείρησαν να προβούν σε εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αλλά οι κάτοικοι είχαν εγκαίρως ενημερωθεί και αντέδρασαν δυναμικά αποτρέποντας αυτή την εγκατάσταση, που είναι εδώ και χρόνια αδειοδοτημένη . Είναι γνωστό από πάντα πως η συσπείρωση των τοπικών κοινωνιών και η δυναμική τους διεκδίκηση στην οργάνωση της ζωής τους είναι ο μόνος δρόμος προς την επίτευξη των συλλογικών τους στόχων. Αυτό δεν έχει αλλάξει, και αποτελεί την μόνη ελπίδα για το μέλλον.

Είναι γεγονός πως στον τομέα των κινημάτων και των διεκδικήσεών τους η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε ένα αποφασιστικό πλήγμα εδώ και δύο χρόνια. Και το κατάφερε πολύ εύκολα, με μόνη την απογοήτευση του κόσμου και την απομάκρυνσή του από τις μαζικές διεκδικήσεις όταν είδε ότι αυτή τη κυβέρνηση διέψευσε τις ελπίδες του. Είναι ώρα πλέον να παραδεχτούμε πως οι όποιες ελπίδες ανάθεσης των προβλημάτων μας στον οποιονδήποτε φορέα ή γνώση ή πολιτικό θα αποδειχτούν πάντα φρούδες. Και με το θάρρος αυτής της δημόσιας παραδοχής οφείλει να ξεκινήσει και πάλι ο αγώνας για δικαίωση από τα κάτω.
Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο εγχείρημα της δημιουργίας επιτροπής αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες. Επίσης εύχομαι να καταφέρετε την συνένωσή σας με άλλες ομάδες ανά την Ελλάδα για την ανταλλαγή γνώσης και πληροφοριών.
 Στην προσπάθειά σας αυτή σας εφιστώ όμως πάντοτε την προσοχή στους “καλοθελητές” που θα προσπαθήσουν να ενταχτούν με σκοπό να διαβάλουν τόσο τον αγώνα σας όσο και όσους από σας παραμένουν αμετανόητοι και αγνοί αγωνιστές. Το πλεονέκτημα της τοπικής κοινωνίας που ξέρει τον διπλανό της και τα πεπραγμένα του να το ενισχύσετε με την εγρήγορση και την έγκαιρη αναζήτηση της αλήθειας και την αποκατάσταση όσων μπορεί στην πορεία αυτή να συκοφαντηθούν: η ανθρωπιά μας και η στήριξη του συνανθρώπου μας οφείλει να είναι η πρώτιστη μέριμνα καθ' ενός μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Νέλλη Ψαρρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: