Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

«Κάνε πέρα φασίστα, υπάνθρωπε»…

cholevas@imerodromos.gr
από: Ημεροδρόμος

[Σήμερα, 20 Ιουνίου 2017, Παγκόσμια Ημερά Προσφύγων, θυμίζουμε ποιοι είναι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Επαναφέρουμε δημοσίευμα μας για ένα σχέδιο νόμου, στο οποίο πρότειναν φυλακές καταναγκαστικής εργασίας για πρόσφυγες και μετανάστες. Το κείμενο δημοσίευθηκε 9 Μαρτίου 2016. Στην κεντρική φωτογραφία του θέματος είναι ένας μικρός πρόσφυγας. Ένα μικρό παιδί. Δεν έκανε τίποτα άλλο από το να περπατά μόνος στην Εθνική προς Ειδομένη, πριν περίπου ενάμιση χρόνο… – Ημεροδρόμος]

Φασίστα, θα έβαζες και τον μικρό της φωτογραφίας στις φυλακές καταναγκαστικής εργασίας που φαντασιώνεσαι; Μόνο και μόνο το βλέμμα του μπορεί να σε τσακίσει. Ξέρει καλά τους εχθρούς του. Έχει περάσει ένα ταξίδι ελπίδας και απελπισίας και συνεχίζει. Εσένα θα φοβηθεί; Τον βλέπεις στη φωτογραφία; Στο λέει ξεκάθαρα: «Κάνε πέρα φασίστα, υπάνθρωπε. Έχω δρόμο μπροστά μου».
Η Χρυσή Αυγή θα καταθέσει ένα σχέδιο νόμου, που «θα λύσει σε μία μόνο ημέρα το λαθρομεταναστευτικό», όπως γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της. Εκεί, εξηγούνται αναλυτικά οι φαντασιώσεις των φασιστών: Προτείνουν να μετατρέπεται σε «ιδιώνυμο αδίκημα» η «παράνομη διέλευση των ελληνικών συνόρων από πολίτες ξένων χωρών». Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου θα «προβλέπει την άμεση σύλληψη των λαθρομεταναστών την στιγμή που εισέρχονται παράνομα στην ελληνική επικράτεια και την επιβολή αυστηρών ποινών χωρίς αναστολή».
Θέλουν «οι παραβάτες» (πρόσφυγες και μετανάστες) να μεταφέρονται «σε ειδικούς χώρους κράτησης, δηλαδή σε φυλακές, όπου θα τους παρέχεται η δυνατότητα να παράγουν έργο υπέρ του Δημοσίου»! Η φρασεολογία τους δεν είναι τυχαία: «Δυνατότητα να παράγουν έργο υπέρ του Δημοσίου». Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, για τους φασίστες, είναι υπάνθρωποι. Άρα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί που θα έχουν τη «δυνατότητα» να βρίσκονται σε φυλακές καταναγκαστικής εργασίας!
Για κοίτα ξανά τη φωτογραφία, πολιτικέ απόγονε του Χίτλερ. Ο μικρός στο (ξανα)λέει ξεκάθαρα: «Κάνε πέρα φασίστα, υπάνθρωπε. Έχω δρόμο μπροστά μου».
Υ.Γ: Κάτι γράφουν και για «οριστική πάταξη του δουλεμπορίου». Σε αυτό σίγουρα θέλουν ρόλο οι φασίστες: Να …πατάξουν το δουλεμπόριο και να το αναλάβουν αυτοί! Έχουν εμπειρία από δουλεμπορικά γραφεία. Μιλάμε, βέβαια, για δουλεμπορικά γραφεία «μόνο για Έλληνες» και προτάσεις για μεροκάματα πείνας, χωρίς δικαιώματα, «μόνο για Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: