Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Γρίβας – Μέρτζος: Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει να προσβάλλει και να βιάζει την ιστορία

Όπως φαίνεται, μετά τις αντιδράσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε πίσω και ο υπουργός Άμυνας δε θα παραστεί και χαιρετίσει σε ημερίδα  στην Κύπρο αφιερωμένη στον Γρίβα.
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» με σημερινή ανάρτηση: «Δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του Πάνου Καμμένου σε ημερίδα στην Κύπρο προς τιμήν του Γ. Γρίβα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Αυγής».
Όμως παραμένει συνδιοργανωτής το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού!!!

(Ο Γρίβας υπήρξε τυφλός αντικομμουνιστής, στην Κατοχή ηγήθηκε αντικομμουνιστικής οργάνωσης που έφερε το όνομα “Χ” –  γνωστή για την αντικομμουνιστική τρομοκρατική δράση της  – συνεργάτης των Βρετανών αργότερα στην Κύπρο, αλλά και ιδρυτής της εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β’ το 1971).

Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό το γεγονός που η κυβέρνηση Τσίπρα προσβάλλει και βιάζει την ιστορία αυτού του λαού.  Απροσεξία επικαλέστηκε ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς για τη παρασημοφόρηση του χουντικού Μέρτζιου. Η επίκληση του βεβαρημένου προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε τη λύση με την «αναβολή της παρασημοφόρησης».

Όμως η πρόταση Κοτζιά για να τιμηθεί ο Χουντικός παραμένει και αν δεν υπήρχε η ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-1974, που καταδικάζει την απροσχημάτιστη αντιδημοκρατική πρόκληση των Κοτζιά – Παυλόπουλου, και ο σάλος που προκλήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα λοιδορούσε ακόμη μια φορά την ιστορία.

Δύο πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που μόνο τυχαίες δεν είναι. Έχει προηγηθεί το τελευταίο διάστημα το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής (δις) και η προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας με αφορμή την εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ικανή στην καπηλεία, πρωταγωνιστεί και στην παραχάραξη της ιστορίας. Γι’ αυτό και το ερώτημα πώς γίνεται να τιμά τον Μπελογιάννη και από τη άλλη να τιμά Μέρτζο και Γρίβα, καταντά ρητορικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: