Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

«Μπλόκο» κατοίκων στις ανεμογεννήτριες στο ορεινό Ρέθυμνο

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο ορεινό Ρέθυμνο με κατοίκους της περιοχής  να αντιδρούν στη διάνοιξη δρόμου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση Κουρούπα, του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Οι κάτοικοι έχουν ανακόψει τον δρόμο σε μηχανήματα της εταιρίας «Νότος Ενεργειακή» τα οποία εντόπισαν να ανεβαίνουν στην περιοχή.

Η εν λόγω εταιρεία έχει λάβει άδεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε μία περιοχή δίπλα στο φαράγγι του Κοτσυφού, ενταγμένη στο δίκτυο ειδικής προστασίας Natura 2000. Περίπου 50 κάτοικοι της περιοχής σχημάτισαν μπλόκο στα Αγκουσελιανά κόβοντας  το δρόμο σε μία μεγάλη νταλίκα και δύο φορτωτές της εταιρίας, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διάνοιξη του δρόμου και την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από το Ρέθυμνο. 

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ζήτησε από τους εργολάβους  να αποχωρήσουν καθώς όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» δε διέθεταν ούτε καν τα σχετικά έγγραφα, με άδειες διέλευσης βαρέων οχημάτων που προβλέπονται ούτε από την Περιφέρεια Κρήτης ούτε και από τον Δήμο. 
«Οι κάτοικοι βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία του τόπου μας.  Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία επέμβαση, έστω και μία ανεμογεννήτρια να τοποθετηθεί στην Κουρούπα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την καταστροφή όλης της περιοχής με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον πρωτογενή τομέα» λέει στην «Εφ.Συν.» η κ. Κατερίνα Κορρέ, μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ, η οποία βρίσκεται μεταξύ των διαμαρτυρόμενων κατοίκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: