Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Και νέα στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ!

Δεύτερη στρατιωτική άσκηση στην Πτολεμαΐδα, στις εγκαταστάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα μήνα, και συγκεκριμένα την Κυριακή  2 Ιουλίου 2017, μετά τη σχετική έγκριση που έδωσε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, στη συνεδρίασή του χθες το βράδυ.
Η άσκηση στο παλιό εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ γίνεται στο πλαίσιο εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, «προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων στη περίπτωση πολέμου», όπως αναφέρει η 9η Μ/Π Ταξιαρχία  ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ,  στο σχετικό αίτημά της προς το Δήμο Εορδαίας.
Την έντονη αντίθεσή της με τη διενέργεια νέας στρατιωτικής άσκησης στην ΑΕΒΛΑ, δεύτερη μέσα
σε ένα μήνα (καθώς τέλος Μαΐου είχε γίνει πάλι στρατιωτική άσκηση στο συγκεκριμένο χώρο) και τέταρτη στρατιωτική άσκηση μέσα σε ένα χρόνο, εξέφρασε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αντωνίας Χόλμπα. Ανέφερε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί συνέχεια ανάλογων στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν στην περιοχή με σενάρια την αντιμετώπιση διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων αγώνων του λαϊκού κινήματος και εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε ρόλο κατασταλτικής δύναμης στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», δηλαδή του λαϊκού κινήματος.
Προβληματισμένοι αυτή τη φορά εμφανίστηκαν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας για τη διενέργεια και νέας στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή μας και την μετατροπή των εγκαταστάσεων της ΑΕΒΑΛ σε πεδίο βολής. Ενδεικτικό είναι ότι λευκή ψήφο για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΑΕΒΑΛ στην 9η Ταξιαρχία έδωσαν δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελής Παπαοικονόμου και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Θεοδοσιάδης.

ΠΗΓΗ:  - e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: