Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Πετάνε βίαια στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους στους Δήμους

του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου η οποία απολύει και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, του αστικού πολιτικού κατεστημένου και των μηχανισμών του, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, Ή ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ όταν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Κυβέρνηση και δήμαρχοι ολόκληρου του πολιτικού και κομματικού φάσματος κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους και την κοινωνία. Μπορούσαν και μπορούν σύμφωνα με νόμο του 2016 να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, κοιμητηριών και δεν το πράττουν.
Ιστορικές ευθύνες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και του κομματικού συνδικαλισμού για την τακτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα .

Αφού δεν οργάνωσε τον αγώνα για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και διαγκωνίζονται για να χαϊδεύουν τα αυτιά των συμβασιούχων, αφήνοντας χώρο σε κυβέρνηση και δημάρχους να εφαρμόζουν αντεργατικές εργασιακές σχέσεις και να ανακυκλώνουν τους ανέργους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το πρόβλημα με την παράταση των συμβάσεων εμφανίστηκε αφού μπήκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων το ονομαζόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και τοποθετηθήκαν στους δήμους 24.000 χιλιάδες εργαζόμενοι ως ωφελούμενοι με μισθούς πείνας καταπατώντας συλλογική σύμβαση και κατά παρέκκλιση της εργατικής νομοθεσίας. Πληρώνονται 431 έως 495 ευρώ από τον ΟΑΕΔ και ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ οι Δήμοι δεν καταβάλουν κανένα μισθολογικό κόστος.
Να σημάνει συναγερμός στους χώρους εργασίας των Δήμων ΤΩΡΑ.
Να υπάρξει γενικευμένος μαζικός συντονισμένος αγώνας διάρκειας με διάφορες μορφές ΤΩΡΑ. Να σταματήσουν τα μικροπαραταξικά και πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων.
Ταξική ενότητα και κοινή δράση όλου του κλάδου . Όλος ο κλάδος μια γροθιά για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας.
Τα αιτήματα πρέπει να είναι :
Καμία απόλυση κανενός συμβασιούχου μέχρι να γίνουν προσλήψεις. Καταβολή των μισθών χωρίς καμία καθυστέρηση.
Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ μόνιμου προσωπικού για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες. Να παρθούν άμεσα αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια για Προκήρυξη προσλήψεων τόσων εργαζομένων όσοι είναι και οι εργαζόμενοι με διάφορες συμβάσεις που εργάζονται και καλύπτουν καθημερινές ανάγκες.
ΕΑΝ δεν γίνει αυτό οι υπηρεσίες των δήμων καταρρέουν και ανοίγει ο δρόμος για μαζική είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στους δήμους.
Παναγιωτόπουλος Χρήστος. Εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα. Μέλος της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: