Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

TAP ακάθεκτος μέσα στους αυτόχθονες

Δεν υπάρχει φρένο, δεν υπάρχει νόμος, δεν υπάρχει φωνή λαού. Ο TAP απλώνεται, υπόσχεται, εξαγοράζει.
 Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε την 8η αναβολή της προσφυγής ενάντια στους περιβαλλοντικούς όρους του ΤΑΡ. Ο αγωγός "θάβεται", το έργο προχωράει κανονικά.

 Οι δήμαρχοι συμφωνούν με τη κυβέρνηση για το μέγεθος και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου και προσφεύγουν στην επαιτεία χρηματικών ποσών από την κοινοπραξία του ΤΑΡ.  Ακούγονται νούμερα όπως 200.000 η 500.000 ευρώ για τον Δήμο Σερρών (σύμφωνα με τοπική εφημερίδα) και για τον Δήμο Εμμ. Παπά 2.000.000 ευρώ.  Γιατί άραγε ο Δήμος Εμμ. Παπά "παζαρεύει" τέτοια ποσά; Έχουν τόσο καλό διαπραγματευτή δήμαρχο η μήπως ξεπουλιέται και η τελευταία ελπίδα των κατοίκων για απομάκρυσή του σταθμού συμπίεσης;

Ποιος είναι αυτός που παίρνει τις τύχες, τη ζωή, το μέλλον αυτού του τόπου για τα 50 επόμενα χρόνια στα χέρια του;


Τα εκατομμύρια που πολύ απλόχερα "τάζονται" που στοχεύουν; να αναβαθμίσουν η να καταδικάσουν την ευρύτερη περιοχή σε αργό θάνατο;

Γίνανε οι δήμαρχοι και οι βουλευτές ατζέντηδες του ΤΑΡ, διορίζουν εργαζομένους, πείθουν τους τελευταίους "άπιστους", τάζουν, υπόσχονται, σκέφτονται "θρόνους".
Έκαναν τον TAP "όνειρο" τον ενέταξαν στο Eco Festival, "πίνουν νερό στο όνομά του" και ο ΤΑΡ από την άλλη καταπατά κάθε αναφορά που έκανε στη μελέτη για την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών. Έγγραφα της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, του Νοσοκομείου Σερρών, του ΟΣΕ που είναι απαντήσεις σε ερωτήματα της "κίνησης" μας αναφέρουν πως δεν είχε καμιά επικοινωνία ο ΤΑΡ όπως όφειλε. Κανένας επιτόπιος έλεγχος από καμιά υπηρεσία του Δήμου, της Περιφέρειας, των Υπουργείων. Μόνο φωτογραφίσεις, παρουσίες όπου μιλήσει ο Σκούφιας η οποιοσδήποτε από την εταιρία και ευχολόγια.
 Στροφή 180 μοιρών από όλη τη πολιτική σκηνή. Παρέσυραν τον λαό, τους ψηφίσαμε, τους κάναμε ξεχωριστούς, τους αναδείξαμε και αυτοί ως αντάλλαγμα εφάρμοσαν " το στρίβειν δια του αρραβώνος" και το έκαναν όλοι, δήμαρχοι, περιφερειάρχης, βουλευτές. Τα προεκλογικά βίντεο των τοπικών καναλιών υπάρχουν, όποιος θέλει μπορεί να κάνει πολύ εύκολα τη σύγκριση λόγων με τα έργα.
 Στο κάμπο των Σερρών 35 μέρες αντλούσαν νερό μέσα από τη τάφρο που άνοιξαν για τον αγωγό. Νερό που, ενδεχόμενα, θα είναι απαραίτητο για τις γύρω καλλιέργειες το καλοκαίρι, και χωρίς καμία υποδομή, μόλις άδειασε προσωρινά η τάφρος έριξαν τον αγωγό. Είναι αυτό ασφαλές κατά τη λειτουργία του αγωγού; Θα δείξει; - Πότε; Όταν φύγει η "πλούσια" Bonatti και αφήσει εδώ μόνους τους ιθαγενείς με τα καθρεφτάκια;
Διχάστηκε η κοινωνία. Η φτωχοποίηση έκανε τον καθένα να βλέπει την προσωπική του οικονομική λύση μέσα από τα μεροκάματα στον αγωγό. Χωράφια για τα οποία δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε καν το σπόρο για να σπείρουν, αφού ξαφνικά έκλεισε η στρόφιγγα των τραπεζών που δεκαετίες στήριζε τον αγρότη, τώρα αγοράζονται η νοικιάζονται από τον ΤΑΡ. Ο τοπικός τύπος και η τηλεόραση στάζουν μέλι όταν μεταδίδουν καθημερινά τις δράσεις και την ανάπτυξη που θα φέρει ο αγωγός.
   Παρόλα αυτά υπάρχει πάντα και η άλλη άποψη, η κοινωνία που δεν άλλαξε γνώμη, που βλέπει καταστροφή, μόλυνση, κοροϊδία. Η κοινωνία που μεγαλώνει παιδιά, που αν δε φύγουν θα ζουν μια ζωή με το φόβο της έκρηξης, την αυξημένη μόλυνση, το θόρυβο και ποιος ξέρει τι άλλο θα φέρει ο αγωγός της "ανάπτυξης". Θα το "συνηθίσετε" λένε πολλοί, συμβαίνει και αλλού στον πλανήτη. Ναι συνηθίζεται και αυτό όπως τα στενά παπούτσια.

Υ.Γ. Στη φωτογραφία φαίνεται άλλη μια δράση του ΤΑΡ. Η τάφρος στο βάθος με 2 μέτρα νερό, δίχτυ προστασίας που δεν προστατεύει, πινακίδες που απευθύνονται σε όλη τη κοινωνία καρφωμένες δίπλα σε άσφαλτο δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία, όλες στα Αγγλικά και εξαφανισμένη η πινακίδα του άλλου αγωγού που ήταν στα 15 μέτρα από αυτόν.
ΠΗΓΗ: ANTI-TAP

Δεν υπάρχουν σχόλια: