Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Θάφτηκε το Ορυχείο Αμυνταίου- Βιβλική Καταστροφή- Πιθανά να μην ξαναλειτουργήσει το Ορυχείο

Μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου αλλάζει τα δεδομένα στη λιγνιτική παραγωγή και στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας.  Μετακινήθηκαν μάζες πάνω από 50 εκατομμύρια κυβικά. Ευτυχώς ήταν αναμενόμενο και πάρθηκαν μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα και από εργαζόμενους και από κατοίκους των γύρω οικισμών.

Τι γράφει ο Τοπικός Τύπος: 

από:Kozani.tv

Μεγάλη καταστροφή απο κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου (φωτογραφίες - video)

Μεγάλη κατολίσθηση με καταστροφές σε εξοπλισμό χωρίς όμως τραυματισμούς σημειώθηκε στο ορυχείο Αμυνταίου.  Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες η καταστροφή που προκλήθηκε είναι μεγάλη.  Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του Σάκη Μάστοραεδώ: Μεγάλη καταστροφή απο κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου (φωτογραφίες - video)

 από:| Kozan.gr

kozan.gr: Βιβλική καταστροφή στο Ορυχείο Αμυνταίου μετά από μεγάλη κατολίσθηση – Θάφτηκαν, κάτω από 50 εκ. κυβικά χώματος, τέσσερις από τους έξι καδοφόρους εκσκαφείς – Εκκενώθηκαν σπίτια στους Ανάργυρους, που βρίσκονται από την πλευρά του ορυχείου – Τίτλοι τέλους(;) για τη λειτουργία του Ορυχείου – (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Βιβλική καταστροφή στο Ορυχείο Αμυνταίου μετά από μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kozan.gr, θάφτηκαν, κάτω από 50 εκ. κυβικά χώματος, τέσσερις από τους έξι καδοφόρους εκσκαφείς του Ορυχείου, ενώ, για λόγους ασφαλείας, εκκενώθηκαν 7-8 σπίτια του παραπλήσιου οικισμού των Αναργύρων, που βρίσκονται από την πλευρά του ορυχείου. Ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος θα επισκεφτεί εσπευσμένα το σημείο, ενώ ενημερώθηκε και ο Yπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Η κατολίσθηση, το μέγεθος της οποίας δεν περίμενε κανείς, επήλθε ως εξέλιξη του φαινομένου καθίζησης που παρατηρείτο το τελευταίο διάστημα και είχε προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των Αναργύρων, που ζητούν, εδώ και χρόνια, τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους. Στελέχη της επιχείρησης και συνδικαλιστές μιλάνε για πρωτοφανή καταστροφή, που ενδεχομένως να σημάνει και το τέλος της λειτουργίας του ορυχείου. Η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας είχε φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να αποκλείσει το χώρο από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και έτσι ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές και ούτε υπήρξαν τραυματισμοί.
kozan.gr
Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο εδώ:kozan.gr: Βιβλική καταστροφή στο Ορυχείο Αμυνταίου μετά από μεγάλη κατολίσθηση – Θάφτηκαν, κάτω από 50 εκ. κυβικά χώματος, τέσσερις από τους έξι καδοφόρους εκσκαφείς – Εκκενώθηκαν σπίτια στους Ανάργυρους, που βρίσκονται από την πλευρά του ορυχείου – Τίτλοι τέλους(;) για τη λειτουργία του Ορυχείου – (Φωτογραφίες & Βίντεο) | 

Δεν υπάρχουν σχόλια: