Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Εκκενώνεται ο Οικισμός των Αναργύρων -Σοκαριστικές εικόνες του ορυχείου Αμυνταίου μετά την κατολίσθηση

Εκκενώνεται ο Οικισμός των Αναργύρων – Λόγω της μεγάλης κατολίσθησης στο Ορυχείο Αμυνταίου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει τεθεί ο Οικισμός των Αναργύρων Φλώρινας, λόγω της μεγάλης κατολίσθησης που σημειώθηκε σήμερα στο γειτονικό Ορυχείο Αμυνταίου, και ήδη δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός για λόγους ασφαλείας.
Η εξέλιξη αυτή προέκυψε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην περιοχή οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, αμέσως μετά τα εγκαίνια της Πυροσβεστικής Σχολής Πτολεμαΐδας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός FLASH.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι των Αναργύρων εκφράζουν έντονα εδώ και καιρό φόβους για την ασφάλειά τους, καθώς τα ρήγματα και οι δραστηριότητες του γειτονικού ορυχείου της ΔΕΗ έχουν προξενήσει ρωγμώσεις σε οικίες του οικισμού και ζητούν την άμεση έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την μετεγκατάσταση του οικισμού τους στο Κουρί Πτολεμαΐδας. Μάλιστα λίγες μέρες πριν πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο δρόμο Αναργύρων –  Βαλτόνερα (Δείτε ΕΔΩ).
Στην περιοχή καταφθάνει εκτάκτως και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

ΠΗΓΗ:  e-ptolemeos.gr
 ************************

Σοκαριστικές εικόνες του ορυχείου Αμυνταίου μετά την κατολίσθηση, κατέγραψε με drone ο Γιώργος Τσομπανάκης ΕΔΩ: - e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: