Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ: Συγκέντρωση ενάντια στην νέα αντεργατική συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Πέμπτη 6/7 στις 18.30 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το «μαύρο μπλοκ» ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου διαμορφώνουν βήμα-βήμα το δρόμο της λεηλασίας όσων εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Η περιβόητη «διαπραγμάτευση» για τη δεύτερη αξιολόγηση έχει προσυμφωνημένο τέλος, ένα 4ο μνημόνιο. Κανείς δεν μπορεί πλέον να καταπιεί το παραμύθι της κυβέρνησης για «ούτε 1 ευρώ επιπλέον λιτότητα». Έχουν ήδη συμφωνήσει στην ριζική μείωση του αφορολόγητου, στα αιματηρά πλεονάσματα, σε νέες περικοπές συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, ενώ θέλουν να απαγορεύσουν ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας.


Η ανάγκη να κλιμακωθεί τώρα η πάλη των εργαζόμενων και όλου του λαού είναι υπερεπείγουσα για να εμποδιστεί και να ανατραπεί αυτή η πορεία.

Η άμεση απεργιακή κλιμάκωση και μαζική λαϊκή απειθαρχία, προβάλει ως αναγκαιότητα για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημαΚάτι τέτοιο θα μπορούσε να συσπειρώσει, να τροφοδοτήσει και να αναπτύξει τον αναγκαίο πανεργατικό αγώνα. Έναν πανεργατικό αγώνα και κίνημα, κόντρα στην απεργοσπαστική στάση που ακολουθούν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οι οποίες αταλάντευτα και με οργανωμένο σχέδιο αντιστρατεύονται την οργάνωση του αγώνα και βρίσκονται πλάι πλάι στα συμφέροντα των εργοδοτών και του κεφαλαίου.

Να ξεσηκωθούμε με στόχο της ανατροπή τους
Να οργανώσουμε τον αγώνα μας,  χωρίς καμιά αναμονή. Να απορρίψουμε τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης για την υποτιθέμενη καταστροφή εκτός ευρώ και ΕΕ αν δεν κλείσει η αξιολόγηση.  

Να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση. Να βάλουμε ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, της νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: