Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Κενολογίας το ανάγνωσμα ή αλλιώς «Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη ΔΕΗ»


Γράφει ο Τζώτζης Βασίλης

Η αθωότητα σε ένα πρόσωπο, μια εικόνα, ακόμη και ένα κείμενο είναι από τα ομορφότερα πράγματα στον κόσμο. Αντίθετα, η προσπάθεια απόκρυψης της συνενοχής πίσω από την αθωότητα, αποτελεί από τα πλέον απεχθή θεάματα τα οποία μπορεί να αντικρίσει κανείς.

Είναι για γέλια και για κλάματα το κείμενο – ψήφισμα του Περιφερειακού συμβουλίου για το ζήτημα της ΔΕΗ.
Διαβάζουμε στο σημείο 1 ότι το Περιφερειακό συμβούλιο:

«Καλεί την κυβέρνηση και τον κύριο Υπουργό να αντισταθεί στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να τηρήσει την υπόσχεσή της για δημόσια επιχείρηση ενέργειας».
Είναι πραγματικά απορίας άξιο αν διατηρούν το αίσθημα της ντροπής όσοι ψήφισαν το εν λόγω κείμενο. Το να ζητά κάποιος από Υπουργό της νεομνημονιακής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Αν.Ελλ. να αντισταθεί στους δανειστές, είναι σαν να προσπαθεί να πείσει μαστροπό για την ομορφιά του έρωτα… Πολύ περισσότερο ΣΗΜΕΡΑ κανείς ΔΕΝ μπορεί να παριστάνει τον αθώο. Το κείμενο προσπαθεί με κραυγαλέο τρόπο να συγκαλύψει τις τρομακτικές ευθύνες της Κυβέρνησης, δημιουργεί επικίνδυνες αυταπάτες για το ρόλο όσων εγκληματούν και κοροϊδεύουν εδώ και 2 χρόνια τον ελληνικό λαό.
Παράλληλα στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης -στο 8:00- αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Υπουργός θα πρέπει να θεωρεί τους αγώνες ως ενίσχυση της διαπραγμάτευσης!!!!!

Δεν είδε ο κ. Περιφερειάρχης πώς «αξιοποίησε» στη διαπραγμάτευση η Κυβέρνηση το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο Δημοψήφισμα; Δεν διακρίνει τη μνημονιακή ΚΑΤΑΝΤΙΑ των μέχρι χθες «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ και «υπερ-πατριωτών» των Αν.Ελλ.; Φυσικά τα βλέπει όλα αυτά ο κ. Καρυπίδης και επιλέγει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την ευθυγράμμιση με τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ. Αναλαμβάνοντας παράλληλα όλες τις συνέπειες αυτής του της επιλογής.
Σημείο 2ο
«Σε πλήρη συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και όλους τους φορείς συμμετέχουμε - συνδιοργανώνουμε μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πόλη της Πτολεμαϊδας την Παρασκευή 7 Απριλίου, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup».
Η σίγουρη «συνταγή της αποτυχίας»! Τοπικοί άρχοντες, κομματάρχες, πολιτευτάδες, υπό τις ευλογίες των παππάδων ,που ΔΕΝ χάνουν τέτοια ραντεβού, θα παριστάνουν πως αγωνίζονται… Είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί η σωρευμένη/πολύτιμη πείρα αν θέλουμε ο αγώνας να φέρει κάποια αποτελέσματα. Ο αγώνας υπεράσπισης της ΔΕΗ  έχει αντιπάλους ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω!

Συμπερασματικά
…και για να μην υπάρχουν αυταπάτες, όσο η χώρα μας θα αποτελεί τσιφλίκι της τρόικας και των δανειστών ΔΕΝ θα μπορέσουμε να σώσουμε ΤΙΠΟΤΑ από το Δημόσιο πλούτο. Πόσο δε μάλλον τις στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές. Αποτελεί άμεση ανάγκη ο γενικός ξεσηκωμός της Δυτ. Μακεδονίας. Βασική διεκδίκηση ΔΕΝ μπορεί να είναι η υπεράσπιση της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης, αλλά η αποφασιστική διεκδίκηση της ΔΕΗ όπως θα έπρεπε να είναι. Ο αγώνας αυτός θα δοθεί με όσους έχουν πραγματικό συμφέρον από μια τέτοια υπόθεση ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ αποτελεί τμήμα του η εργατική αριστοκρατία – γραφειοκρατία της ΓΕΝΟΠ. Περισσότερα για τα τελευταία δύο ζητήματα ,χάριν συντομίας, σε επόμενη ανάρτηση.
Τζώτζης Βασίλης
Μέλος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

 Florine@

Δεν υπάρχουν σχόλια: