Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΚΚΕ με υπευθυνότητα και ρεαλισμό


Παρ’ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει αυτή τη θέση, η σαφήνεια με την οποία διατυπώθηκε στο 20ό Συνέδριό του η αντίθεση του ΚΚΕ στην έξοδο από το ευρώ (έστω και στο ορατό μέλλον) δείχνει υπευθυνότητα και εντιμότητα.
Εντιμότητα που παραδέχεται τη λανθασμένη ρητορική χρόνων «Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, σε μια καπιταλιστική Ελλάδα, το μάρμαρο θα το πληρώνει ο λαός» και υπευθυνότητα, καθώς παραδέχτηκε ότι με τη δραχμή οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι (“Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης... Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο...”).
Εκτός από υπευθυνότητα, έχουμε και μια γενναιότητα, εκείνη της παραδοχής ότι ορθώς, ορθότατα, απέφυγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη ρήξη το καλοκαίρι του 2015, καθώς η αποπομπή της χώρας από το ευρώ, που επεδίωκε και ο Β. Σόιμπλε, θα έκανε, σύμφωνα με την ανάλυση του ΚΚΕ, τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

ΘΑΝ.ΠΑΝ.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: