Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Συζήτηση για την πρόταση συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Ελπιδοφόρα δείγματα
Με μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο του κινήματος και οργανώσεις της μαχόμενης Αριστεράς γίνεται δεκτή η πρόταση πολιτικής συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τις αντικαπιταλιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιΕΕ, ανατρεπτικές δυνάμεις και αγωνιστές. Στις μαζικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Περιστέρι, Πετρούπολη, Μενίδι, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Αγ. Παρασκευή, Διόνυσο, Παλλήνη, Καισαριανή, Νέα Σμύρνη και Μοσχάτο η συζήτηση άγγιξε όλα τα ζητήματα που βάζει στο τραπέζι η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου και η αναγκαία γι’ αυτήν ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε κόντρα με τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό, καθώς και ο κοινός βηματισμός των ανατρεπτικών δυνάμεων σε αυτή την κατεύθυνση βρέθηκε στο κέντρο των προβληματισμών που κατατέθηκαν από αγωνιστές και οργανώσεις. Πλούσια συζήτηση έγινε και για τα ζητήματα της πάλης για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, την στάση και αντιπαράθεση απέναντι σε λογικές διαχείρισης του καπιταλισμού και αναζήτησης φιλολαϊκών λύσεων στο πλαίσιο του, καθώς και για το περιεχόμενο ενός σύγχρονου αντικαπιταλιστικού προγράμματος που θα απαντάει στην κρίση από την σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Το κομβικό ερώτημα «ποια αριστερά» είναι αναγκαία σήμερα, προκειμένου να ηγεμονεύσει η λογική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική – κομμουνιστική κατεύθυνση βρέθηκε στο κέντρο της συζήτησης.
 
Ανάλογη είναι η εικόνα από τις μαζικές εκδηλώσεις-συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Γρεβενά, Πάτρα, Τρίπολη, Χαλκίδα και αλλού.
Κοινή διαπίστωση όλων, η ανάγκη να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί ο διάλογος, με παράλληλη ενίσχυση των κοινών πρωτοβουλιών μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση και το νέο αντεργατικό Αρμαγεδδώνα που ετοιμάζεται από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ΕΕ, αλλά και στα ζητήματα της αντιφασιστικής πάλης και της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κόντρα στην Ευρώπη φρούριο.
 
Τα ραντεβού λοιπόν ανανεώνονται, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται το επόμενο 
διάστημα και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και της επαρχίας.
 ΠΡΙΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: